Hírblokk

2012.05.20. 12:42

 Sűrűsödik az élmezőny, ingerküszöb felett, díszlet.

 

VOR_Miamiinport_01.jpg

 

 

 - Az Abu Dhabi nyerte a Volvo Ocean Race legutóbbi kikötői futamát (PORTMIAMI In-port Race), amelyet a szél gyengülése miatt rövidíteni is kellett. Ian Walkerék sokáig haladtak a vezető Groupama mögött, aztán egy mindenkinél gyorsabban felhúzott Code Zero közel vitte őket az élen haladó hajóhoz, és jobb fordulóikkal lenyomták a "franciákat". A brit szkipper egyértelműen a csapatmunkát jelölte meg a siker kulcsaként, ugyanis, ez alkalommal (ellentétben a korábbiakkal) két napot tudtak edzeni a verseny előtt, így begyakorolhatták a szükséges dolgokat. Végeredmény (kapott pont): Abu Dhabi (6), Groupama (5), Puma (4), Camper (3), Sanya (2), Telefónica (1). Bizony, Iker Martínezék már megint elrontották a rövidpályás menetet, kiváló rajtjuk után féltávnál bóját érintettek, mire végeztek a büntetővel, már ötödikek voltak, aztán Mike Sanderson-ék is megelőzték őket. Neal MacDonald, a taktikus egyszerűen a "szívettépő" szóval jellemezte az eseményeket.

 

VOR_Miamiinport_02.jpg

VOR_Miamiinport_03.jpg

 Az összetettben így még szorosabbá vált a harc az első helyért: Telefónica (165), Groupama (158), Camper (152), Puma (151), Abu Dhabi (74), Sanya (27).

 - Pár napja megérkezett Nagy-Britanniába az olimpiai láng, és úgy fest, ez már elég jó apropó volt arra, hogy a vitorlázás, mint sportág, nekikezdjen eljutni a szélesebb közönséghez. Ugyanis a brit illetékesek döntése alapján Ben Ainslie (immáron hatszoros Finn világbajnok, hogy csak a legfrissebbet említsük) foghatta elsőként kezébe a fáklyát, miután az a Brit Légierő helikopterével landolt a szigetországban.

 

BenAinslie_Olympictorch.jpg

 Váltótársa - hogy még egy kicsit a vízen maradjunk - Tassy Swallow szörfös volt.

 - A velencei ACWS-ről már előre lehetett sejteni, hogy ha semmi másért nem, hát a környezet miatt emlékezetes marad. De szerencsére nem kellett ennyivel beérni: az időjárás sok és látványos futamra adott lehetőséget. Hosszabb beszámolóval holnap érkezünk, addig is néhány fénykép.

 

ACWS_Venice_Borlenghi_01.jpg

 

ACWS_Venice_Borlenghi_02.jpg

 

ACWS_Venice_Borlenghi_03.jpg

 

ACWS_Venice_Borlenghi_04.jpg

 

ACWS_Venice_Ranchi_01.jpg

 

ACWS_Venice_Ranchi_02.jpg

 

ACWS_Venice_Ranchi_03.jpg

 

ACWS_Venice_Ranchi_04.jpg

 

(fotók: 1-3: Ian Roman; 4: AP; 5-8: Carlo Borlenghi; 9-12: Max Ranchi)

(forrás: volvooceanrace.com, Sail-World)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr304527204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása