Amennyire sok szó esett a háromszoros olimpiai aranyérmes finnes versenyzőről a decemberi perthi kvalifikációs VB-n történt incidense kapcsán, annyira keveset hallottunk róla az utóbbi hetekben. Pedig van miről beszélni.

Már az komoly, hogy valaki három Olimpián is nyer egy erősen kompetitív hajóosztályban. Az egy másik, hogy a decemberi VB-n sokáig vezetett, ám egy médiahajóval történt sokadik találkozása miatt elragadta a hév, aminek következtében kizárták a 9. és 10. futamról, így elesett a lehetőségtől, hogy az éremfutamba bekerüljön és az addig mutatott formája alapján jó eséllyel nyerjen, valamint hogy stabilan, saját jogon kvalifikálja magát az Olimpiára. Az egy harmadik, hogy a britek így sem maradtak érem és kvóta nélkül, hiszen két remek finnesük, Gil Scott és Ed Wright elhozták Jan Postma mögül a VB-ről az ezüstöt és a bronzot. Az a negyedik, hogy a brit szövetség (RYA) kiállt mellette, és mégis Ainslie-t jelölte az Olimpiára. Az azonban kérdéses volt eddig, hogy a Nemzetközi Vitorlás Szövetség (ISAF) miként határoz a versenyző fegyelmi ügyében, ad-e neki eltiltást, felülírva ezzel a britek döntését.

Másfél hónappal ezelőtti írásunk óta már tudjuk, hogy a dolgok jelenlegi állása szerint készülhet a negyedik megmérettetésre hazai vizeken. Az ISAF ugyanis március 16-án publikált határozata szerint nem tesz további lépéseket az ügyben a sportoló ellen - az eddigi büntetéseket megfelelő súlyúnak tartja.

Ami vitorlázószemmel külön öröm, hogy a határozat külön kitér arra, miszerint a médiahajó kérdését külön megfontolás tárgyává teszik.

Lehet fogadni, hogy meglesz-e Ben Ainslie negyedik aranya!

Forrás: ISAF

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr174327204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása