Három óra várakozással kezdődött a zárófelvonás, és végül csak egy futamra került sor tegnap. Ezt az AEZ (AUT) nyerte, begyűjtve második futamgyőzelmét. Második lett a Team Aqua (GBR), akik ezzel bebiztosították vezető pozíciójukat, és győztesként távozhattak Lanzarote-ból.

RC44_PuertoCalero_5_001.jpg

 A helyszín (ahogy olvashattátok korábban) ugyancsak próbára tette a mezőnyt, de a 14 csapat derekasan helyt állt, és csak az időjáráson múlt, hogy nem teljesíthették a tervezett tizennégy(!) futamot. Összeszokottságával kiemelkedett a mezőnyből a tavalyi sorozatgyőztes Team Aqua, tizedik és tizenharmadik  helyük csak valami pillanatnyi zavar lehetett, mert egyébként nem mentek negyediknél rosszabbat.

 Chris Bake, tulajdonos-kormányos: mindenkire figyelni kell a mezőnyben, hiszen kiváló csapatokról beszélünk, megvan bennük a lehetőség a győzelemre, és akadnak jó napjaik. Most mi nyertünk, és az ilyesmi mindig öröm számunkra, ebben az osztályban pedig különösen - itt aztán megdolgoztatnak a sikerért! Könnyű hibát elkövetni, és ha ez egyszer bekövetkezett, hát integethetsz a jó eredménynek. Szóval a srácok minden elismerést megérdemelnek, hogy ilyen sikeresen fejezhettük be ezt a versenyt.

RC44_PuertoCalero_5_002.jpg

 A második helyen végző Aleph Sailing Team saját várakozásain felül teljesített, és határozottan meg vannak győződve róla, hogy ennél is többre képesek. Harmadik helyre Torbjörn Tornqvist hozta be az Artemis Racing csapatát. Ahogy az idő előre haladtával a szél gyengült, úgy vált egyre gyorsabbá az AEZ, végül az ötödik helyig kúsztak fel, és Markus Wieser (GER) taktikus még előrébb szeretné látni magukat. Ráadásul a következő alkalomra már új vitorlákkal készülnek.

RC44_PuertoCalero_5_003.jpg

 Úgyhogy tekintet előre szegezve, időpont március 28. - április 1. Házigazda a Clube Naval de Cascais, Portugáliában.

 A mostani eredmények itt böngészhetőek.

 A verseny galériája az osztály honlapján, Nico Martinez fotóival.

(forrás: rc44.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr894100447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása