Sikerült megtartani a négy tervezett futamot, ebben valószínűleg az is közrejátszott, hogy a korábban legalább 20 csomós északkeleti szombatra enyhült, és a pöffök is csak a 12 csomót érték el. Ennek volt köszönhető, hogy a pályát kissé távolabb vitték a báziskikötőtől, Puerto del Carmen elé.

RC44_PuerroCalero_4_001.jpg

Egyértelműen uralta a napot a Team Aqua (GBR), három győzelmet és egy harmadik helyet gyűjtöttek be, ezzel öt helyet javítottak a pozíciójukon, és jelenleg vezetik a tabellát. Chris Bake tulajdonos-kormányos: ez volt a mi nagy napunk, majdnem mindent jól csináltunk. Bár volt egy-két necces rajtunk, de Cameron (Appleton, a taktikus - iSail) igencsak elkapta a szélváltások ritmusát, és a fiúk is hibátlan munkát végeztek. Nem szabadott elrontani semmit.

 Aki a lehulló morzsákból csipegetni tudott, az osztrák AEZ csapat, ők nyerték azt a második futamot, amit az Aqua kihagyott. Napi teljesítményük: 5, 1, 8, 3. Így aztán az utolsó előtti helyről feljöttek hetediknek. René Mangold, tulajdonos (és persze kormányos) meg volt elégedve: kissé bizonytalanok voltunk a nagyvitorlát illetően, hiszen gyenge szélben még nem mentünk vele, de aztán kiderült, hogy jól kezelhető, könnyebben ment, mint vártuk. Minden pillanatban javulunk, reméljük, ez a tendencia kitart egész szezonban. Ez volt az első versenyünk Markus-szal (Wieser - iSail), úgy tervezzük, hogy velünk marad, ami garancia lenne a magas színvonalra.

RC44_PuerroCalero_4_002.jpg

 Az Aleph Sailing Team megőrizte második helyét (ma: 2, 4, 11, 7), öt ponttal vannak lemaradva az Aqua-tól, és hat ponttal előzik meg a harmadik Artemis Racing csapatát. Mivel az RC44-es versenyeken nincs kiejtő futam, vasárnapra elő kell venni a legjobb formájukat.

 Amikor a sikert firtató kérdés merül fel, a válasz rendszerint tartalmazza az "állandó jó teljesítmény" szóösszetételt. Nos, ha valakinek, akkor a Team Nika-nak (RUS) ezen még sokat kell dolgoznia. Hiába érnek fel ugyanis az első bójához a mezőny elejében, vagy kapnak egy büntetést, vagy elrontanak egy manővert, amivel szépen visszaesnek.

 Vlagyimir Prosikin, tulajdonos: az első futam lement rendben. A második lehetett volna jobb, ekkor túl közel fordultunk a zsűrihajóhoz, kaptunk egy büntetést. Onnan még felálltunk, ötödik-hatodik helyen vitorláztunk, amikor ismét a nyakunkba szakadt egy bünti. A harmadik futamban karnyújtásnyira volt a győzelem, de öt-tíz méterrel kikaptunk. Az utolsó futam pedig egyszerűen tragikusan sikerült.

RC44_PuerroCalero_4_003.jpg

 Vasárnapra három futam a terv, rajtidőpont 11:00 (GMT).

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr574096066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása