Hírek az Olimpia kapcsán

2012.01.31. 16:35

 Kiemelt évben vagyunk, a figyelem jelentős része Weymouth-ra fókuszálódik. A kvalifikációs világbajnokságot már letudtuk, most az ISAF Világkupa második állomása, a ROLEX Miami OCR volt soron.

 

 Negyvenegy országból több, mint ötszáz versenyző (köztük a paralimpiára vágyók is) küzdött Coconut Grove-nál a minél jobb eredményért. Erről a teljes lista itt található. Videóösszefoglalók is készültek, de az első két nap valamiért kimaradt, úgyhogy a harmadikkal kezdünk.

 

 

 

 

 

 Bár nem volt jelen a versenyen, de Ben Ainslie így sem maradhatott ki a hírekből. A világbajnokságon bemutatott emlékezetes produkciója (első rész, második rész) még mindig kísért és Damoklész kardjaként lóg felette. Február végéig kell ugyanis várni, hogy a RYA (Royal Yacht Association - Királyi Yacht Szövetség) meghallgatásokat tartson az ügyben, és döntsön, vajon megfosztja-e a háromszoros olimpiai bajnokot, hogy hazai vizeken nekirugaszkodjon a negyedik címének. Valószínű,  hogy fegyelmivel és pénzbüntetéssel megússza, de a 35 éves brit azért nem alszik nyugodtan mostanság: remélem, figyelembe veszik a vitorlázásban elért eredményeimet, hogy bocsánatot kértem, és hogy egy világbajnoki cím esélyétől fosztott meg az eset. Akkor és ott olyan történt, amit egész évben tapasztaltam, de Perth-ben valahogy minden addiginál rosszabb volt, és kiborultam. Ahogy a motorosra léptem, megszólaltak a szirénák a fejemben, hogy nem kéne ott lennem - ezért is ugrottan gyorsan a vízbe.

  A Team Sperry galériája a Facebook-on.

(forrás: Sail-World)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr504036041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása