A mai enyhe szélben a kitartás és a vitorlázótudás fizettek a VB-n.

 

 

Starban a brazil Scheidt-Prada kettős két jó futameredménnyel (1., 3.) növelte az előnyét: most 6 ponttal vezetnek az amerikai Mendelblatt-Fatih duó előtt. Harmadik helyen tartja magát a német Stanjek-Kleen egység újabb 7 pont hátránnyal. A Martin-Bezeréti páros egy DNE és egy 33. helyével továbbra is a 41. helyen áll.

A férfi szörfösök között a holland Dorian van Rijsselberghe két mai első helyével feljött holtversenyben az első helyre az izraeli Nimrod Mashich mellé. Mögöttük 2 illetve 4 pont lemaradással következik a két lengyel versenyző, Myszka és Miarczynsky. Gádorfalvi Áron mai 7. helyével feljött az összetett 22-ikre.

A 49er mezőnyben a kedden diadalmaskodó dán Kruger Andersen és Thorsell hajója ma borult, így visszaestek az összetett 15. helyre. A nap győztese egyértelműen a brit Pink-Peacock páros, akik remek futameredményeikkel feljöttek az összetett 1. helyre, 4 pont előnnyel a második francia Christidis-Dyen és további 1 pontra az ausztrál világranglista első Outerridge-Jensen páros elé.

Laserben a címvédő ausztrál Tom Slingsby továbbra is diktálta a tempót, eddig 6 futamból négyet nyert, így 7 ponttal vezet a brit Goodison és újabb 2 ponttal a német Groteluschen előtt. A nap győztese az osztrák veterán Andreas Geritzer, aki mai 1. és 4. helyével feljött az 5-ikre. Berecz Zsombi ment egy pazar 4. és egy 10. helyet, így összetettben 31., aranycsoportos, tuti londoni bejutó. Bakóczy Robi 29. és 37. helye az összetett 123-ikra elég, a bronzcsoportban folytatja a versenyt.

A 470-es lányoknál új futamgyőzteseket láttunk, de az összetett nem változott sokat: a spanyol Pacheco-Betanzos egység vezet 7 ponttal a japán Kondo-Wakako páros előtt, harmadik a hollad Westerhof-Berkhout páros újabb 6 ponttal lemaradva. Futamot nyert az izraeli Cohen-Buskila és az új-zélandi Aleh-Powrie páros is.

A női párosversenyben a tegnapinál stabilabb szélben - négy óra halasztás után - a negyeddöntős kiütések következtek: a franciák kiütötték a svédeket, a britek a hollandokat, az oroszok és az amerikaik a két ausztrál hajót. Folytatás holnap, immár a kikötői helyett a központi pályán.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr763464344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása