Finom erősödő, 22 csomós délkeleti szél, zivatarok, villámlás, mennydörgés - mintha ismétlőjelbe tettük volna a VB első hetét, úgy indult a második hét a férfi 49er, Laser, Star, RS:X, valamint a női 470-es és párosversenyző mezőnyöknek.

              

A 49er szkiffek három futamot is futottak. Ez alapján a dán Jonas Warrer - Soeren Hansen és az új-zélandi Peter Burling - Blair Tuke párosok vezetnek az első nap után holtversenyben. Utánuk ugyancsak holtversenyben áll a német Tobias Schadewaldt - Hannes Baumann és az ugyancsak dán Peter Kruger Andersen - Nicolai Thorsell páros. A világranglistát vezető ausztrál Nathan Outteridge - Iain Jensen egység jelenleg a harmadik futam megnyerése ellenére csak a 10., de még semmi sincs veszve a szoros pontversenyben.

               

                     

                               

 

            

A 470-es hölgyeknél két futam után a japán Ai Kondo - Wakako Tabata páros vezet, második a holland Lisa Westerhof - Lobke Berkhout, harmadik a brit Penny Clark - Katrina Hughes duó. A japánok nagyot mentek mindkét futamban, egy 3. (a 14.-ről feljőve) és egy 1. helyet értek el. A világranglistát vezető amerikai Erin Maxwell - Isabelle Kinsolving páros 27. helye az első nap végén legalább ugyanekkora meglepetés - fordított értelemben. 

A férfi RS:X mezőnyben az izraeli Nimrod Mashich és a lengyel Piotr Myszka vezetnek - csak hogy ne szokjunk el a női RS:X eredménylista élén megszokott nemzetek rangsorától. Mögöttük pontazonosan áll a holland Dorian Rijsselberghe és a lengyel Przemyslaw Miarczynski. Gádorfalvi Áron 20. és 12. helyével a 31-ik helyen áll 89-ből.

A Laseres férfiaknál a háromszoros bajnok, nem mellesleg tavaly az év vitorlázójának választott és az America's Cup versenyében az Oracle taktikusaként is megismert ausztrál Tom Slingsby esélyeshez méltóan nyerte az első futamot, de a második futamban behúzott 6. helye az összetett második helyre szorította a nap végére a svéd Jesper Stalheim mögött. Ráadásul vele pontazonos a harmadik helyen álló lengyel Karol Porozynski. Berecz Zsombi egy 7. és egy 25. hellyel a 44. 147-ből, míg Bakóczy Robi 42. és 32. helyével 117-ik.

        

            

 Starban továbbra is vezet a brit Olimpiai Bajnok páros Iain Percy és Andrew Simpson a negyedik futam után. Második helyre feljött az amerikai Mark Mendelblatt - Brian Fatih kettős, aki mögött egy ponttal elmarad a tegnapi második német Robert Stanjek - Frithjof Kleen egység. A magyar Martin-Bezeréti páros továbbra is a 41. helyen áll.

 A női párosversenyben szoros maradt a verseny: Az új-zélandi Stephanie Hazard nyert a brit Lucy Macgregor és a finn Silija Lehtinen ellen is, de a nap végére Macgregorék 9 győzelemmel és 2 vereséggel vezetnek a két ausztrál hajó előtt. A francia Claire Leroy biztosan megy a negyeddöntőbe, hiszen kétszer is nyert az egyes számú amerikai egységgel szemben. Anna Tunniciffe hajója így második helyen kerül be az aranycsoportba az orosz Jekatyerina Szkudina és a holland Mandy Mulder előtt.

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr593458952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása