Az ausztráliai világbajnokság hatodik napján a mezőnyvitorlázók már - az előző öt futam alapján szerzett helyezésük alapján - arany- és ezüstcsoportokban folytatták a versenyt.

 

Női RS:X

A lengyel Zofia Noceti-Klepacka túltette magát kezdeti nehézségein, amikor is barátja halála miatt nem igazán koncentrált a versenyzésre. Az aranycsoportban ma háromból két futamot is megnyert, így feljött az összetett harmadik helyre. Az összetettet továbbra is az izraeli Lee Korzits vezeti 14 ponttal a spanyol Marina Alabau előtt. A harmadik helyen álló lengyel versenyző két ponttal vezet a brit Bryony Shaw előtt. Az ezüstcsoportban a görög Angeliki Skarlatou vezet, aki két futamot is nyert. Őt követi 5 ponttal lemaradva Detre Dia, Cholnoky Sára az 55. helyen áll.

 

Férfi 470

Az ausztrál Belcher-Page páros jó úton halad a címvédéshez, hiszen remekül vitorláztak, míg ellenfelük, a brit Patience-Bithell páros a mai harmadik futamban ment egy ejtőt rossz rajt és borulás miatt. A horvátok viszont örülhetnek, mert a Fantela-Simic páros a mai utolsó futamot megnyerve bebiztosította a harmadik helyét.

 

Finn

A mai egyetlen futamon a tegnapi utolsóhoz hasonlóan a holland Pieter-Jan Postma nyert, így előnye 2 pont a brit Giles Scott előtt. Ben Ainslie ismét harmadik helyen végzett, így megőrizte az összetett harmadik helyezését. A nap vesztese a spanyol Trujillo, aki ma i19. helyezésével az összetettben három helyet esett vissza, mivel ezt a tegnapi BFD miatt nem ejtheti. Az ezüstcsoportban a kanadai Brendan Wilton nyert a holland Timo Hagoort és az ugyancsak kanadai Martin Robitaille előtt. Pál Gaszton mai 16. helyével 44., Beliczay Marci 22. helyével 60., Hirschler Ricsi 28. helyével 68. helyen áll.

 

Női Laser Radial

A belga Evi van Acker ugyan nem nyert futamot, de ment két jót és egy gyengébbet, amit ejt, így továbbra is vezet 14 kerek ponttal ama szintén nem túlságosan remekelő holland Marit Bouwmeester előtt, akit 4 ponttal lemaradva követ a ma futamot is nyert amerikai Paige Railey. Az utolsó futamban második helyen befutott finn Sari Multala két gyengébb futamával visszaesett összetettben a 6. helyre, javított viszont a balti testvériség nevében a litván Gintare Scheidt, aki futamgyőzelmével így 4. Héjj Viki továbbra is a 102. helyen várja a folytatást.

 

Női párosverseny

Szoros párosfutamok jellemezték a mai versenyt az A-csoportban: az Egyesült Államok egyes számú csapata (Anna Tunnicliffe) és Oroszország (Jekatyerina Szkudina) már bebiztosították londoni (oppárdon: Weymouth-i) szereplésüket. A harmadik helyen álló asztrál egyes csapat (Nicky Souter) és a finnek (Silja Lehtinen) még bejuthatnak a negyeddöntőbe.

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr933448876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása