Ma, helyi idő szerint délben, 36 fokos melegben és forgolódó szélben elrajtolt a Nemzetközi Vitorlás Szövetség szervezésében megrendezésre kerülő vitorlás világbajnokság. A tét a cím mellett sokaknak a jövő évi olimpiai kvóta megszerzése - többek között magyar versenyzőknek is.

  

 Az első futamokat a női párosversenyzők vívták - és a pénteki döntőkig övék is marad a pálya a kikötőben. A mai futamokon az ausztrálok 1-es egysége (Nicky Souter) és a finnek csapata (Silja Lehtinen) diadalmaskodott: ők mindketten négy-négy futamgyőzelemmel dicsekedhetnek, veretlenek. Mellettük az USA 1-es egysége (Anna Tunnicliffe) is remek formában versenyzett, az ő csapata 3 futamot nyert, szintén veretlenek. Meglepetésre délután a ranglistán hatodik helyezett oroszok (Jekatyerina Szkudina) kikaptak Kanada 1-es csapatától (Sharon Ferris-Choat).

Hétfőn a középső pályán a női RS:X szörfösök, a parmeliai pályán a Laser Radialos nők, a Success pályán a férfi 470-esek, Leightonban a Finnesek kezdik meg a versenyzést.

A Star hajóosztály 11-én vasárnap délben kezd Leightonban, hétfőn a középső pályán a 49-esek és Parmeliában a Laseres férfiak, a Success pályán a férfi RS:X versenyzői, Owenben pedig délután a női 470-esek futják meg az első futamaikat.

Az utolsó futamok a terv szerint december 18-ra maradnak, reményeink szerint lesz miért szurkolnunk.

Miért is? Minden hajóosztályban ott lesznek a nagyágyúk, senki nem adja majd könnyen a helyezéseket, a tét is dupla. Akikért külön szoríthatunk, azok a magyar versenyzők: férfi RS:X-ben Gádorfalvi Áron, akinek van esélye kvótát szerezni, a nőknél RS:X osztályban Detre Dia (szintén jó eséllyel) és Cholnoky Sára, Laserben Berecz Zsombi, aki az előolimpián is pazarul ment és Bakóczy Robi, a feltörekvő tehetség, női Laser Radialban a szemérmetlenül fiatal Héjj Viki, akinek, ha szolíd marad a szél, van keresnivalója a mezőny elején, Finnben a sokat próbált Pál Gaszton és Beliczay Marci mellett a Fertő-tóról Hirschler Ricsi, Csillaghajóban pedig a Martin Viktor - Bezeréti Miklós egység képviseli hazánkat.

Igyekszünk rendszeresen beszámolni, de ha valaki türelmetlen és ráér, bogarászhat itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr203443761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása