Fenti idézet Daniel Calero-tól származik. A Lanzarote városában található kikötőt (Puerto Calero) birtokló család tagja már az első nap előtt meg volt győződve róla, hogy ezért lesz kitűnő verseny a szerdán kezdődött regatta. Ahol ő maga is részt vesz, az Islas Canarias Puerto Calero hajót kormányozza.

 

 

És ahova a Team Aqua esélyesként érkezett. A összetett szériát (RC44 Championship Tour) már megnyerték, ám a párosverseny évad még nem ét véget. De azt a listát is vezették. Aztán rögtön az első futamukat elvesztették az Artemis Racing ellenében, pedig ott a tulajdonos, Torbjörn Tornquist kormányzott. Szépítés következett, legyőzték a két orosz csapatot (Team Nika, anywayanyday.com). Végül négy pontot gyűjtöttek (Aleph, Synergy és Artemis 5 pont, Katusha és Team Nika 6), ami elég volt az üdvösséghez, megkapták, amiért jöttek.

Az osztály egyébként kísérletezik, a pálya mindössze egykörös volt, a rajteljárás kétperces. Kezükre játszott még az északkeleti szél, mert a kikötőhöz közel tudták rakni a pályát, így aki arra járt, a partról is jól láthatta az eseményeket. Bár a szélerő olykor markánsat változott, egy-egy kihagyás értékes méterekbe került. A győztes Katusha kormányánál ezúttal nem Paul Cayard állt (párosversenyen ő viszi a hajót, egyébként taktikua), ő ugyanis San Diego-ban van az ACWS-en, a csapat Francesco Bruni-t (ITA) igazolta le. Ő pedig elég látványos bizonyítékát adta, miért is első az ISAF párosverseny ranglistáján: hét futamjukból hatot nyertek. Valószínűleg a hetedikben is lett volna esélyük, de attól visszaléptek. Inkább az árbocon szereltek valamit a világbajnokságot tartva szem előtt. Az összetett listán a Ceeref lett a harmadik, ami azért nagy szó, mert a tulajdonos-kormányos Igor Lah 2008-ben kezdett egyáltalán vitorlázni - igaz, akkor rögtön RC44-essel.

 

Videóösszefoglaló:

 

Tehát a párosverseny lista az egész éves teljesítmény alapján:

1 Team Aqua (GBR… 23
2 Katusha (RUS… 21
3 RC44 TEAM CEEREF… 20
4 Artemis Racing… 19
5 ORACLE Racing… 16
6 Team Nika (RUS… 15.5
7 Synergy Russian… 15
8 Islas Canarias… 15
9 No Way Back… 15
10 Aleph Sailing… 13
11 Peninsula Petroleum… 12
12 AEZ RC44 Sailing… 8
13 RUS-7 Sail… 5
14 MAG Racing… 4
15 Ironbound (USA… 3

 

A világbajnokság csütörtök kora délután kezdődött, jövünk majd annak a részleteivel is.

 

(forrás: RC44.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr923439742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása