Hírblokk

2011.06.01. 16:44

Apró kudarc, huzavona.

 

- Danish Open törölve. A World Match Racing Tour vezetői tegnapelőtt bejelentették, hogy a Dán Királyi Yachtklub, amely hosszú ideje házigazdai szerepet tölt be a sorozatban, idén nem tudja vendégül látni az aktuális állomást. A Vezetőség elfogadta indítványukat, így az eseményt hivatalosan törölték.

A WMRT természetesen visszavárja őket, addig is, 2012-re szabaddá vált egy hely a sorban álló jelentkezők számára. Fontos változás, hogy azok az állandő szereplők (Tour Card Holders), akik a versenyt kiemeltként jelölték meg saját maguk számára, a másik öt fajsúlyos eseményen gyűjtött pontjaik átlagát kapják vitorlázás helyett.

 

- Valahogy nem akar ez simán menni.... a 34. America's Cup-ra készülvén most épp az Emirates Team New Zealand érzi úgy, hogy a Zsűrihez kell fordulnia. Vitatják ugyanis a Kihívók képviselőjének (Challenger of Record) kiválasztását. Május 12-én a Mascalzone Latino bejelentette, hogy nem tud eleget tenni a szerepnek, ekkor a Golden Gate Yacht Club váltott, és az Artemis Racing-et (SWE) jelölte ki helyettesnek.

Grant Dalton, az ETNZ igazgatója szerint amennyi pénz itt mozog, nem árt, ha kimondja valaki a választás jogosságát: olyan irányba mozgunk, ahol a kisebb csapatok hátrányba kerülhetnek, ha a nagyok egymás keblére borulnak. Inkább kértük az ügy tisztázását, semmint hogy várjunk, mikor történik meg - ha egyáltalán.

 

(forrás: ScuttleButt)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr153439703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása