Levél 2.

2011.05.13. 13:58

Nem kapcsolódik az előzőhöz, de ugyanaz írta. Úgy tűnik, mostanában a grafomán korszakát éli. De erős a gyanúnk, hogy nem jó kedvvel teszi...

 

 

"Kedves Barátaink és Támogatóink,

 

Mélységesen szomorú vagyok, de kénytelen vagyok bejelenteni, hogy a Mascalzone Latino visszalép az America's Cup-tól. Amióta magunkra vállaltuk a kihívók képviseletét (Challenger of Record), azon dolgoztam, hogy a versenyeket nálunk rendezzük.

Larry (Ellison, Oracle Racing - iSail) imádja Olaszországot és lelkesedett az ötletért. Itt bonyolítani a Kupáért zajló küzdelmeket - a legnagyobb reklám lett volna ennek a vidéknek. Az egészen magas szintű megbeszéléseken úgy tűnt, megvalósul az álmunk, de aztán más irányt vettek a dolgok.

Úgy érezzük, kellő alázattal dolgoztunk együtt az Oracle Racing képviselőivel, és elégedett vagyok azzal, amit elértünk: új, látványos hajóosztály, amely útjára indítja a vitorlázók következő generációját.

Russell-lal (Coutts - iSail) hosszan beszélgettünk a Kupa előtt álló nagy problémáról, a válságról, és annak következményeiről, ami a szponzorkeresés nehézségeit illeti. Ez az egyetlen valós ellensége a versenyeknek. Így született az AC45-ös osztály ötlete, amely a költségoptimalizálásnak köszönhetően sok csapat számára lehetővé teszi, hogy kihívóként lépjen fel. Vagy legalább elinduljon az úton.

Ami minket illett, köszönettel tartozunk két olasz támogatónknak, akik belénk helyzték a bizalmukat. Sajnos azonban nem tudunk előteremteni annyi pénzt, ami versnyképessé tenne bennünket.

Úgy tűnik, az öltönyösök lenyomták a viharruhásokat, de én maradok vízhatlanban - és amikor vízre szállok, győzni akarok. Egy elvetélt kihívás miatt nem bánkódom, úgy érzem, hazudtam volna a szponzoroknak, a rajongóknak és magamnak is.

Köszönet illeti a Club Nautico di Roma-beli barátainkat. Meg vagyok győződve róla, hogy sok közös kalandban lesz még részünk.

A Sailing Mascalzone Latino története azonban nem ér véget itt, hiszen továbbra is feladatunknak tekintjük, hogy Nápoly szegény sorban élő gyermekeit megismertessük a vitorlázással. Ez napi szintű kihívás elé állít bennünket, és ki tudja, a jövőben talán előállnak egy úgyfajta Kupával.

Jó szelet mindenkinek!

2011. május 12.

Vincenzo Onorato"

 

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr333439693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása