Igaz, nem teljesen friss hír, mégis most kerülnek elő a marketing-gépezet fogaskerekei közül a szebbnél szebb videók: elkészült a 2011-2012-es Volvo Ocean Race első új építésű hajója.

 

 

A Camper által szponzorált csapatot az Emirates Team New Zeland adja. A Marcelino Botín által tervezett hajót a szintén új zélandi Cookson Boats gyártotta, míg az árbocot a Southern Spars.

A különleges cipő-formaterveiről ismert Camper önmagához méltóan a legapróbb részletekig odafigyelt a hajó külső megjelenésére, a test és a vitorlák látványára. A munkát a neves brit grafikusra, Mark Farrow-ra bízták. A több rangos díjjal elismert Farrow Design Studio eddig elsősorban terméktervezéssel és lemezkiadóknak készített lemezborítókkal, grafikai és tipográfiai munkákkal foglalkozott.

  

Farrow a cipőmárka híd-formára emlékeztető logóját használta fel, különböző színekben készített terveket, végül a piros mellett döntött. Elmondása szerint az első világháborúban használt rombolók "díszítése" inspirálta a minták megrajzolásakor. Azok orrát olyan mintákkal festették le, hogy távolról ne lehessen tisztán kivenni, valóságban mekkorák. A Camper 70 lábas (több mint 21 méter) vörös monstruma nyilván nem marad észrevétlen, a mintákat úgy tervezték meg, hogy a versenyben használható 17 különböző vitorla kombinációjával minden alkalommal más-más összhatást adjon.

  

Camper

   

A Camper egyre több országban nyit boltokat - sajnos ezek között egyelőre nem szerepel Magyarország -, így a terjeszkedéshez kézenfekvőnek tűnt a nyolc hónapig tartó, masszív médiajelenlétet generáló versenyben való részvétel.

Telefónica, Puma és az újonc Groupama

A versenyre eddig hat csapat nevezett be: a Camper-ETNZ mellett még két spanyol, egy most még titkolt, illetve a korábbi két szériában már bizonyító Telefónica, amelynek Pedro Campos a csapatvezetője. A kormányos a 49er olimpia bajnok Iker Martínez, aki társával Xabi Fernándezzel, épp hogy megérkezett legutóbbi földkerülő versenyéről, a négykezes Barcelona World Race-ről, amelyen másodikként értek célba.

  

(A fenti videó egy többrészes dokumentumfilm első, 25 perces része)

  

Rajtuk kívül a rutinos földkerülőnek számító francia Franck Cammas és a Groupama csapata, a korábbi szériában is induló, akkor második helyen végző Ken Read és a Puma, illetve az Abu Dhabi Ocean Race Csapata indul, amelyet a szintén olimpikon Ian Walker neve fémjelez.

 

Igaz nem friss hír, mégis most kerülnek elő a marketing-gépezet fogaskerekei közül a szebbnél szebb videók: elkészült a 2011-2012es Volvo Ocean Race első új építésű hajója.
launch-video
break
A Camper által szponzorált csapatot az Emirates Team New Zeland adja. A Marcelino Botín által tervezett hajót a szintén új zélandi Cookson Boats gyártotta, míg az árbócot a Southern Spars.
A különleges cipő-formaterveiről ismert Camper önmagához méltóan a legapróbb részletekig odafigyelt a hajó külső megjelenésére, a test és a vitorlák látványára. A munkát a neves brit grafikusra, Mark Farrow-ra bízták. A több rangos díjjal elismert Farrow Design Studio http://www.farrowdesign.com/ eddig elsősorban terméktervezéssel és lemezkiadóknak készített lemezborítókkal, grafikai és tipográfiai munkákkal foglalkozott.
design-video
Farrow a cipőmárka híd-formára emlékeztető logóját használta fel, különböző színekben készített terveket, végül a piros mellett döntött. Elmondása szerint az első világháborúban használt rombolók festése inspirálta a minták megrajzolásakor. Azok orrát olyan mintákkal festették le, hogy távolról ne lehessen tisztán kivenni, valóságban mekkorák. A Camper 70 lábas (több mint 21 méter) vörös monstruma nyilván nem marad észrevétlen, a mintákat úgy tervezték meg, hogy a versenyben használható 17 különböző vitorla kombinációjával minden alkalommal más-más összhatást adjon.
kép
A cipőmárka egyre több országban nyit boltokat - sajnos ezek között egyelőre nem szerepel Magyarország - így a terjeszkedéshez kézenfekvőnek tűnt a nyolc hónapig tartó, masszív médiajelenlétet generáló versenyben való részvétel.
A versenyre eddig hat csapat nevezett be: a Camper-ETNZ mellett még két spanyol, egy most még titkolt, illetve a korábbi két szériákban már bizonyító Telefónica, amelynek Pedro Campos a csapatvezetője. A kormányos a 49er olimpia bajnok Iker Martínez, aki társával Xabi Fernándezzel, épp hogy megérkezett legutóbbi földkerülő versenyéről, a négykezes Barcelona World Race-ről, amelyen másodikként értek célba.
Rajtuk kívül a rutinos földkerülőnek számító francia Franck Cammas és a Groupama csapata, a korábbi szériában is induló, akkor második helyen végző Ken Read és a Puma, illetve az Abu Dhabi Ocean Race Csapata indul, amelyet a szintén olimpikon Ian Walker neve fémjele

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr803439683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása