Faraway so close

2011.03.06. 14:33

Nem a filmre gondolunk a címmel, hanem arra, hogy a Velux 5 Oceans versenyében (amit tavaly már behirdettünk) a héten végetért a 3. szakasz, amelyen az új-zélandi Wellingtonból az uruguayi Punta del Estébe kellett elnavigálni a versenyzőknek, és ahol több mint 6000 mérföld, azaz 25 nap 17 óra és 10 perc vitorlázás után Zbigniew 'Gutek' Gutkowski mindösszesen 40 (!) másodperc előnnyel futott be Chris 'CSM' Stanmore-Major előtt a második helyért vívott küzdelemben.

Velux 5 Oceans / 3 - kettős befutó

 A távot amúgy Brad Van Liew tette meg a leggyorsabban, ő már két nappal korábban, március 1-én befutott. A negyedik helyet Derek Hatfield szerezte meg kicsivel lemaradva a kettőstől, aki összetettben harmadik Van Liew és Gutowksi mögött, míg Stanmore-Major a negyedik helyen várja a folytatást.

A versenyben még két szakasz van hátra: a negyedik etap Charlestonba vezet (rajt: március 27-én), míg az ötödik La Rochelle-be (indulás: május 14-én). A teljes táv 30 ezer mérföld, így ez a leghosszabb egykezes verseny a világon. Eco60-as hajókon vívják, a versenyzők tavaly október 17-én vágtak neki, a franciaországi befutó idén június elején várható.

Mellékesen megy virtuálisan is a regatta, 76 909 skipper nyomatja gépen keresztül itt.

Forrás: Velux 5 Oceans

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr973439671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása