Az ausztrálok szépen behúzták azt, amit tavaly nem sikerült. Ebben valószínűleg komoly segítséget jelentett John Kostecki, aki taktikusként volt jelen a hajón.

 

 

Pedig két futammal a vége előtt még a Nerone vezetett. Igaz, csak egy ponttal, ám az ekkor második Transfusion mögött ugyancsak lemaradva jöttek a többiek. Vagyis nem volt más dolguk, mint a nagy ellenfélre figyelni.

 

 

A kilencedik futamban segítette őket a szerencse is, nekik tiszta rajtjuk volt, az ausztrálok azonban beragadtak középen, és csak sokadiknak értek fel az első pályajelhez. Bőszélben a déliek megrázták magukat, ötödik, a második kreuz végén pedig ott loholtak a vezető Nerone nyakán. Így értek célba, ami két pont hátrányt és életben maradt reményeket jelentett számukra. Összetett győzelmükhöz legalább három hajóval kellett megverniük az olaszokat.

 

Farr40_vb_03.jpg

 

Az elmélet működött is, az utolsó futam rajtjánál elásta magát a vezető egység, nyolcadikként értek a kreuzbójához (a Transfusion második volt), aztán még hátrébb vágták magukat, tizenkettedikként érve le. Itt némileg feltámadtak, és végül hatodikként futottak be a célba, de ez nem volt elég az üdvösséghez, az ausztrál egység ugyanis megtartotta kezdeti pozícióját. Vagyis ők lettek a világbajnokok.

 

Az igazság pillanata

 

 

Farr40_vb_05.jpg

 

 

 

 

Farr40_vb_08.jpg

 

A pontokat tekintve, bizony, a többiek nem tudtak érdemben beleszólni a két vezető hajó küzdelmébe, de ők is megvívták a maguk meccseit. Érdemes felfigyelni arra, hogy nincs kiejtő futam. Vagyis az osztály nem enged hibázni!

 

(fotók: 1: Kurt Arrigo; 2-5: Andrea Francolini; 6-7: Crosbie Lorimer; 8: John Curnow)

(forrás: regattanews.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr653439669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása