Momentumok

2011.01.14. 16:52

Ausztrália nagy ország. Vagy kontinens. Vagy mi a fene... elfér benne sok minden és sokféle időjárás.

 

Ezért is lehet, hogy míg Melbourne-ben, világbajnokságán a Dragon osztály órákat várt a második és harmadik versenynapon a szélre,

 

Nagyon sima az a vízfelület!

 

 

 

 

addig a Queenslandet sújtó árvíz miatt a Gold Coast-on inkább a Sail Paradise verseny félbeszakítása mellett döntöttek. És még vihart is várnak... Rob Mundle, a rendező Southport Yacht Club elnöke: a tragédia nagysága abszolút felülírta azt a szándékunkat, hogy megrendezzük a versenyt. A klub minden tagja és az összes versenyző együtt érez azokkal, akikre kihat ez az időjárás. Hálásak vagyunk továbbá a szponzorainknak is, akik támogatták a döntésünket. Rendezőként felelősséget érzünk a közösségért is, és ezt a rendkívüli körülmények között még komolyabban vesszük.

Az indulók közül sokan egyszerűen hazarohantak Brisbane-be és környékére, hogy mentsék, ami még menthető. A helyszínen maradók pedig a SYC által szervezett pénzgyűjtő esten vettek részt.

Hasonlóan, a Surf to City verseny is elmarad, ott annyival könnyebb a helyzet, hogy még el sem kezdődött.

 

(fotók: Alex McKinnon)

(forrás: Sail-World)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr13439654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása