Ben Ainslie ugyanis nyert Malajziában és behúzta a világbajnoki címet is.

 

 A World Match Racing Tour honlapján egyszerűen csak Ben királynak (King Ben) nevezik a győzelméről tudósító hírben. Hogy ez túlzó vagy sem, azt döntse el ki-ki egyéni ízlése szerint, de attól még tény, impozáns eredményei listája újabb világbajnoki címmel bővült. A döntő eseményeiről már írtak mások, mi most a részt vevők reakcióira koncentrálunk.

Döntő, Mirsky - Ainslie:

első futam (1-0):

Torvar Mirsky: Bent gyorsabbnak éreztük magunknál, de az áramlat minket segített a bal oldalon. Bőszélben hibáztunk, szerencsére végül a jó jelet vettük.

Ben Ainslie: úgy rajtoltunk, ahogy akartunk, de az áramlatnak nagyobb jelentősége lett, mint amekkorát előzőleg tulajdonítottunk neki. Mirsky egyszerűen körbevitorlázott minket. Az alsó bójánál félreértettük egymást a csapattal - ott veszítettük el a futamot.

második futam (1-1):

T. M.: Ben jól vitorlázott.

B. A.: jobbak voltunk, de ebben a sebességünk is közrejátszott.

harmadik futam - két kör (2-1):

T.M.: ha megnyerjük a következő futamot is, hazaérünk. Ben agresszív vitorlázó, óvatosnak kell lennünk és távol tartani magunkat tőle.

B. A.: bocsánatot kell kérnem a csapattól. Amikor a rajtnál Torvar másodszor is zöld zászlót kapott, már jobb helyen volt, mint mi. Utána pedig jól vitorlázott.

negyedik futam - három kör (2-2)

ötödik futam (2-3):

T. M.: szorítottak minket, jobban hátszeleztek, és jöttek ránk. Messzire jutottunk idén, köszönet a csapatnak. Jövőre a világbajnoki cím nélkül nem megyünk haza. Keményen dolgoztunk egész évben, de nem jöttek az eredmények. Így aztán külön nagy öröm az összetett harmadik hely. Ben és Iain ellen öt futamig vinni a döntőt - erre büszkék lehetünk. Jó vitorlázók, nem véletlenül vannak olyan érmeik, amilyenek. Minden mozdulatukból süt a professzionalizmus.

B. A.: Torvar és legénysége nem adta könnyen magát. A kettős győzelembe pedig beleborzongott az egész csapat. A TeamOrigin ezzel búcsúzik, mindenki megy a maga útján, de én azért remélem, hogy visszatérünk egyszer.

Álljon itt a csapatnévsor emlékeztető gyanánt: Ben Ainslie, Christian Kamp, Iain Percy, Matthew Cornwell, Mike Mottl.

Mathieu Richard: természetesen csalódás, hogy másodikak lettünk a sorozatban, pláne, mivel egész szezonban az élen álltunk. Ben-nek kifejezetten erős csapata van, és megérdemelték a világbajnoki címet. Meg vagyok elégedve a felkészülésünkkel, a dobogóra ötször állhattunk fel az évben - ez büszkeséggel tölt el.

Végezetül Adam Minoprio, a 2009-es összetett győztes szavait idézzük: gratulálok Ben-nek és csapatának. Egész évben jól vitorláztak, megmutatták, hogy érdemesek a világbajnoki címre. 

 

WMRT_winners_2010.JPG

 

Monsoon Cup:

1. Ben Ainslie (GBR) TEAMORIGIN
2. Torvar Mirsky (AUS) Mirsky Racing Team
3. Jesper Radich (DEN) Gaastra Racing Team
4. Björn Hansen (SWE) Hansen Global Team
5. Ian Williams (GBR) Team GAC Pindar
6. Francesco Bruni (ITA) Azzurra
7. Peter Gilmour (AUS) YANMAR Racing
8. Mathieu Richard (FRA) French Match Racing Team

 

A világbajnokság végeredménye:

1.   Ben Ainslie (GBR) TEAMORIGIN 126
2.   Mathieu Richard (FRA) French Match Racing Team 111
3.   Torvar Mirsky (AUS) Mirsky Racing Team 106
4.   Adam Minoprio (NZL) ETNZ/BlackMatch Racing 90
5.   Ian Williams (GBR) Team GAC Pindar 87
6.   Jesper Radich (DEN) Gaastra Racing Team 82
7.   Francesco Bruni (ITA) Azzurra 65
8.   Peter Gilmour (AUS) YANMAR Racing 60
9.   Björn Hansen (SWE) Hansen Global Team 45
10. Magnus Holmberg (SWE) Victory Challenge 29

 

(forrás: wmrt.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr13439639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása