Kütyük

2010.11.27. 16:20

Az első nélkül a jövőben is ellennénk, de mivel tudunk a létezéséről, már benne ül a bogár a fülünkben. A második éppenséggel megmentheti az életünket.

 

- Éjszaka a fedélzeten például vagy átment az ember denevérbe, vagy belevilágított a társa szemébe. Ennek ezennel vége: sapka és LED-es lámpák egybe építve. Ugye, milyen egyszerű?!

Fényorgia

 

Van, ugye a piros fény, ami nem zavarja meg a szemet, nem tompítja el ugyanis a sötéthez alkalmazkodott látást. Aztán, ha valamire jobban oda kell figyelni, az ember felkattintja a szintén a napellenző alatt elhelyezett két fehér fényt. És még csak bólogatni sem kell, mint a fejlámpával. Végül, amikor az orrvitorlát vagy az árbocon valamit kell ellenőrizni, jön az előre néző fény, ami 20 méterre világít el. Élettartam 75 óra, a lítium akkumulátornak köszönhetően (elhelyezve szintén a sapkában), de aki erősebbre vágyik, lecserélheti.

És mindezt 40 USA dollárért! Ha 20-nál többet rendel valaki, még olcsóbb!

 

- Tengervízből édesvíz külső energiaforrás nélkül! Szorult helyzetben vagy másra kell az áram, vagy nincs is. Ekkor jön az új találmány, a HTI cég "SeaPack Crew" névre keresztelt édesvíz-készítője. Az ozmózis elvét kihasználva semmi más dolgunk nincs, mint aktiválni a helyettünk dolgozó port (értsd: belerázni a cukros készítményt a zacskóba), hozzáadni a tengervizet, majd leülni malmozni: nyolc óra múlva kapjuk meg ugyanis a 97%-ban megtisztított innivalót. És amikor azt mondjuk, megtisztított, nem csak a sóra gondolunk! A gyártó állítja, hogy baktériumoktól és vírusoktól is mentes lesz, amit elfogyasztunk.

 

(forrás: Sail-World)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr783439634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása