Louis Vuitton Trophy Dubai-ban, előkészületek a Monsoon Cup-ra (Malajzia).

 

- November 12-től 27-ig az év utolsó eseménye zajlik az LVT-ben, James Spithill (AUS) ellenállhatatlan módon viszi előre a BMW Oracle (USA) csapatát. Eddig mindössze a kiwi-k tudtak győzni ellenük, de ők is csak egyszer.

 

Fúj, de giccses!

 

Rögtön az első napra jutott dráma, két ütközésnek is szemtanúi lehettünk. Az elsőben a rajt előtti helyezkedés sikerült felemásra:

 

 

Az eredmény: egy pont mínusz a Mascalzone Latino Audi csapatától, fél pont mínusz az ETNZ-től. Valamint a Zsűri finoman felhívta mindenki figyelmét, tán lesznek szívesek óvatosan kezelni a hajókat, mielőtt olyan baleset történne, ami lehetetlenné teszi a további versenyzést.

 

 

A második eset lényegesen kisebb hullámokat keltett, ekkor Sebastien Col (FRA) mérte fel rosszul a távolságot, és az All4One (GER/FRA) orrával érintette a BMW Oracle hátulján a biztonsági pálcákat. Büntetőt kapott, aminek folyományaként bukta a futamot. Most épp így állnak:

1. BMW ORACLE Racing, 7-1, 7 pont
2. Emirates Team New Zealand, 4-3, 3.5 *
= 3. Artemis Racing, 3-4, 3
= 3. Synergy Russian Sailing Team, 3-5, 3
= 3. All4One, 3-5, 3
6. Mascalzone Latino Audi Team, 3-5, 2 *

* pontlevonás

 

Na, ez meg aztán...

 

 

 

Egy X-es mindig kell!

 

 

- Bár még odébb van a kezdete (november 30.), de már sokan elkezdtek foglalkozni a World Match Racing Tour utolsó állomásával, ahol eldől a világbajnoki cím sorsa is. Ezzel kapcsolatban a legfrissebb hírek:

1.: Mathieu Richard (FRA), november 1.: jó formában vagyunk. St. Malo-ban, a Route du Rhum rajtjának idején tartottunk egy megbeszélést, utána Brittany-ban edzettünk Damien Iehl-ékkel, majd a Sunseeker Australia Cup következik (november 23-27.). Onnan repülünk Malajziába, a Monsoon Cup-ra. Három győzelemmel és öt dobogós hellyel, mondhatom, sikeres szezon áll mögöttünk, egyértelműen nyerni megyünk. Ami persze nehéz lesz, hiszen az ellenfelek igen magasan képzettek, és nem adják olcsón magukat. Tizenöt ponttal állunk Adam Minoprio (NZL) és tizenhéttel Ben Ainslie (GBR) előtt, ami remek dolog, de megnyugtatónak semmiképp sem nevezném. Nem számolgatunk, csak hajtunk a jó eredményre.

2.: Adam Minoprio (NZL), a címvédő november 11-én nyilatkozott: annyira szoros az állás, hogy nem tudom, ki lesz a legnagyobb ellenfelem a címért, de leginkább talán Mathieu Richard (FRA), Ben Ainslie (GBR) és énköztem dőlhet el a dolog. Nem valószínű, hogy hármunknak egyszerre menjen rosszul a vitorlázás, így Ian Williams-nak (GBR) és Torvar Mirsky-nek (AUS) kicsi az esélye. A Monsoon Cup hazai pálya Peter Gilmour-nak (AUS), őt biztosan nehéz lesz legyőzni, és Francesco Bruni (ITA) is mindig kemény ellenfél. Tavaly a Kupát és a világbajnoki címet is megnyertük, ez átok és áldás egyszerre. Egyrészt tudjuk, mit várhatunk, hogy mire vagyunk képesek, másrészről meg kell felelnünk az elvárásoknak. Legegyszerűbb, ha megyünk, tesszük amit kell, és hiba nélkül vitorlázunk. Ezen a szinten másképp nem is nagyon lehet.

32.: a Rendezők bejelentése (november 16.) szerint Björn Hansen (SWE) kapta a szabadkártyát, ő sem ment el szó nélkül a készülődés mellett: szerintem Ben Ainslie (GBR) nyer, nagyon jó formában van. Dániában gyengébb teljesítményt nyújtott, de Bermudán megmutatta, mire képes. A TeamOrigin visszalépése az America's Cup programtól lehetővé teszi, hogy csak a párosversenyzésre koncentráljon. Szerintem ő győz Malajziában, mindannyiunknak őt kell megvernünk.

 

(fotók: 1-5: Sander van der Borch, 6: Paul Todd)

(forrás: Sail-World, wmrt.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr93439631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása