Hírblokk

2010.11.03. 11:25

Rohanó hajók, álló hajó, épülő hajó.

 

- Franck Cammas rohan a mezőny élén az október 31-én elrajtolt Route du Rhum versenyen. Átlagsebessége eddig nem esett 20 csomó alá. Az induló 84 hajóból azonban már csak 82 van mögötte, a Cote d'Or II trimarán fedélzetéről ugyanis kiemelték Bertrand Quentin-t, aki fáradtságra, hányingerre és mellkasi fájdalmakra panaszkodott. Ma reggel 7:40-kor az egyes osztályok éllovasai: Franck Cammas - Groupama 3 (Ultime), Armel Le Cléac'h - Brit Air (IMOCA), Franck-Yves Escoffier - Crépes Whaou! (Multi 50), Thomas Ruyant - Destination Dunkerque (Class 40), Andrea Mura - Vento di Sardegna (Rhum).

- November elsejével Pascal Bidegorry, a 14 fős csapat és a Brest-ben kikötött Banque Populaire maxi trimarán hivatalosan is "stand-by" üzemmódba lépett a Jules Verne Trophy-n. Parti navigátoruk, Marcel van Triest és navigátoruk, Juan Vila folyamatosan elemzi a hatóránként érkező friss időjárás-előrejelzési adatokat. Bidegorry naponta kétszer egyeztet velük, a legénységre így Jeremie Beyou felügyel. A megdöntendő idő 48 nap, 7 óra, 44 perc és 52 másodperc.

- Új-Zélandon, a Core Builders műhelyében megkezdődött az első AC45-ös katamarán építése (fotók: Ivor Wilkins):

 

 

AC45_building_3.jpg

 

 

 

(forrás: ScuttleButt, Sail-World)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr983439626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása