Hírblokk - Land down under

2010.10.26. 15:42

...avagy jelentősebb vitorlás események a kontinensnyi országból, visszatekintve az elmúlt két hétre. Zenei aláfestésnek ezt ajánljuk!

 

- Rekord létszámú klub jelentkezett az idei "Go Sailing Day"-re, amely a vitorlázást hivatott népszerűsíteni. Az érdeklődők betekinthetnek egy-egy vitorlás egyesület életébe, kipróbálhatják a hajózást, edzéseken vehetnek részt, mindebben a tagok vannak segítségükre. És a végén persze eldönthetik, belépnek-e a klubba, hogy részévé váljanak a közösségnek. November első vasárnapja a dátum (ez idén 7-ére esik), a nyitott klubok listája a koordináló szervezet honlapján érhető el.

- Az Australian Yachting Awards idei győztesei közül néhány:

Az év férfi vitorlázója: James Spithill - különös tekintettel az AC megnyerésére.

Az év női vitorlázója: Nicky Souter és legénysége (Rayshele Martin, Nina Curtis, Lucinda Whitty, Kat Stroinovsky és Amanda Scrivenor) - a 2009-es női párosverseny világbajnokság megnyeréséért.

 

Balról Nicky Souter

 

Elnöki különdíj: Glenn Ashby - parton és vízen kifejtett munkájáért, kiemelve Tornádóban elért 2008-as pekingi ezüstérmét, világbajnoki címeit, valamint a BMW Oracle-nél végzett edzői munkáját.

OAMPS Biztosítási brókerek díja az év ifjúsági vitorlázójának: Jessica Watson - sikeres Földkerüléséért.

Az év rokkant vitorlázója: Angus MacGregor - Access 2.3-ban elért világbajnoki címéért.

- "True Spirit" címmel megjelent, és már egy ideje kapható Jessica Watson könyve. Csak a Sydney Boat Show-n 800 példányt adtak el, melyet mind dedikált a szerző. A kiadó reméli, hogy a lendület kitart karácsonyig. Maga a szerző így beszélt: amikor fiatal voltam, lényegében mindentől féltem. Sajnos nem tudom megmondani, mikor volt az a pillanat, amikor olyan lánnyá váltam, aki képes körbevitorlázni a Földet, abban a hiszemben, hogy ha elég elszánt, mindent képes véghez vinni.

A puhafedeles kiadás 35 ausztrál dollárért vásárolható meg.

- 1994 óta kétévente rendezik meg a Fahajók Ausztrál Fesztiválját (Australian Wooden Boat Festival), legközelebb 2011. február 11. és 14. között. Több, mint 500 fából készült hajót várnak Hobartba a Sullivans Cove mólóra. A soron következő esemény két nagy dobása: ingyenes belépő és duplájára növelt kiállítási terület.

- November elsején délután ötkor (ausztrál keleti parti idő) zárul a nevezés a 66. Rolex Sydney Hobart versenyre. Eddig 79-en jelezték indulási szándékukat, a szervezők 90 és 100 közé várják a végleges létszámot. Mindenki megy, aki csak él és mozog, a következő országok képviselői biztosan ott lesznek: Nagy-Britannia, USA, Hong Kong, Németország, Olaszország, Oroszország. A nevezők között két hajó is akad, akik huszonötödik alkalommal vágnak neki a délre tartó útnak: Mike Freebairn, S&S 49, Spirit of Koomooloo (1968), valamint Martin Power, Peterson 44, Bacardi (1978). A táv sikeres leküzdése esetén szűk klub tagjaivá válhatnak, ahova mindössze négyen tartoznak. A verseny főbb dokumentumai itt találhatóak.

 

(fotó: Andrea Francolini)

(forrás: Sail-World)

-

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr503439621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása