2008-ban egy szélben gazdagabb pár napban nyerték első címüket Lanzarote előtt. Tavaly éppen csak lemaradtak a dobogó tetejéről. Idén újra összejött minden, és ha csak kevéssel is, de végül megverték a regnáló világbajnokot.

 

 

Az a kevés két pont volt, és bár a Matador a versenyt ennél nagyobb hátránnyal kezdte, folyamatosan dolgozta le a különbséget. Mindez olyan jól sikerült nekik, hogy az utolsó futamban a Quantum Racing kénytelen volt velük, és csak velük foglalkozni. Ezt annyira komolyan vették, hogy mindenhová elkísérték ellenfelüket, a majdhogynem párosverseny szintű csata végén utolsó előtti, illetve utolsó helyen befutva. Persze ez nem zavarta Terry Hutchinsonékat, hiszen megőrizték előnyüket, és így begyűjthették a vágyott trófeát.

 

Öröm.

 

Harmadik és negyedik helyen érdekes csatát vívott a remekül kezdő Synergy az Artemis-szel. Érdekesség: ők tavaly is ezen a két helyen küzdöttek, és pontazonossággal végeztek. Akkor a svédeknek jött ki jobban a lépés, most azonban az orosz csapat nyakába került a bronz.

 

Végeredmény:

1. Quantum Racing (USA) 1+3+3+1+4+7,5+2+1+9 = 31,5 pont
2. Matador (ARG) 4+2+5+3+5+1,5+3+2+8 = 33,5

3. Synergy (RUS) 5+1+1+2+7+6+10(DSQ)+4+5 = 41
4. Artemis (SWE) 3+5+2+4+1+9+7+6+4 = 41
5. Audi A1 powered by ALL4ONE (FRA/GER) 2+10(DSQ)+8+6+2+4,5+4+3+2 = 41,5

6. Cristabella (GBR) 6+4+4+7+9+3+1+5+3 = 42
7. Bigamist 7 (POR) 7+6+6+5+3+10,5+5+8+1 = 51,5
8. Pace (GBR) 9+8+7+10(DSQ)+6+12+6+7+7 = 72
9. Weapon of Choice (GBR) 8+7+9+8+8+13,5+8+9+6 = 76,5

(A törtpontok oka: a túraverseny másfeles szorzóval kerül számításra - iSail).

Reakciók:

Terry Hutchinson (USA) - szkipper-kormányos, Quantum Racing (USA): igencsak megkönnyebbültünk. Ugyan jól kezdtünk, de aztán kicsit visszaesett a teljesítményünk, ráadásul a Matador brillírozott a túraversenyben. Nagy szerencsénk, hogy akkor fel tudtunk kapaszkodni az ötödik helyre. Az utolsó futamban ők korai rajtosok voltak, de nagyon gyorsan korrigáltak, hamar visszakerülve a versenybe. Próbáltuk visszatartani őket, amennyire csak lehetett, de így is közeledtünk a mezőnyhöz. Ezt pedig mindenképpen el akartuk kerülni, nehogy közénk keveredjen valaki.

Guillermo Parada (ARG) - szkipper, Matador (ARG): a rajt előtt pont abba a pozícióba lavíroztuk magunkat, amelyikbe akartuk a Quantum Racing ellenében, de három méterrel túllógtunk a vonalon - megesik az ilyesmi. Onnantól olyan keményen harcoltunk, ahogy csak tudtunk, és a végén sikerült is megelőzni őket. Az alapvető célunk az volt, hogy végig megmaradjon a nyerési esélyünk, ezt elértük. Ezzel az eredménnyel búcsúzunk a hajótól, valamint a Copa del Rey óta két győzelemmel és két második hellyel, ami szerintem szintén szép sor.

 

Igazi partmenti túrafutam.

 

Jevgenyij Neugodnyikov (RUS) - kormányos, Synergy (RUS): igazán harcos volt ez az utolsó nap, de a rajttól a célig helyt álltunk. Természetesen elöl kellett végeznünk, de volt benne némi tűrés. Aztán negyediknek értünk célba, és ha az Artemis csak eggyel jobban végez, hát elénk kerülnek az összesítésben. Sokszor voltunk negyedikek ezzel a hajóval, tavaly a világbajnokságon is, épp az Artemis mögött - nos, ez most megváltozott.

 

(forrás: tp52worldchampionship.org)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr1003439615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása