Azt hiszem, a gondolat minden kellően megfertőzött (értsd: dilis, más szóval teljesen normális) vitorlázó fejében megfordul legalább egyszer. Például, ha elolvassa tegnapi cikkünket. Vagy ha éppen Fa Nándiék könyvét olvasgatja. Vagy Verne Gyuláét. De azután ráébred az ember, hogy ehhez iszonyú sok pénz és szabadidő kell, és marad a Balatonkerülés vagy az adriai krúzolás. Pedig...

               

Clipper Round the World Race - felkészítés

               

Pedig a recept egyszerű: hirdess meg egy földkerülő versenyt, végy 10 egyforma offshore versenyjachtot, 40 000 megteendő mérföldet, oszd több versenyszakaszra, így akár szakaszonként is bevállalható a verseny, invitálj teljesen kezdő vitorlázókat is, érints 13 országot, a végén ünnepeld meg a győztes jacht csapatát! Egyszerű, nem? A Clipper Round the World Race 11-12 egyes szakaszaira még várja a jelentkezőket.

A brit/brazil szakasz és a brazil/dél-afrikai szakasz már betelt, de a többire még van hely. Mit szólsz például egy Nyugat-Ausztrália/Új-Zéland/Húsvét-szigetek opcióhoz? Vagy egy Kelet-Ausztrália/Szingapúr/Kína szakaszhoz?

A luxusutazók kíméljék meg magukat a jelentkezéstől: a verseny lecsupaszított 68 lábas versenyjachtokon zajlik, tíz teljesen egyforma versenyhajón. Hajónként 1 skipper és 18 fős legénység, minimális komfort, maximális kaland.

A felkészítő programokon eddig több mint 2000 vitorlázó vett részt - az esély mindenkinek adott. Akinek pedig rövidnek tűnik az idő, azt megnyugtatjuk: a verseny kétévente megrendezésre kerül.

Több infóért és jelentkezéshez (angolul) klikkide!

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr143439606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása