Hírblokk

2010.08.24. 12:13

Kihirdették a TP52-es világbajnokság helyszínét, ír dominancia Cowes-ban, bálna tekintett meg egy vitorlás versenyt.

 

- Valencia lett a szerencsés város, mely október 5-étől 9-éig vendégül láthatja a 10 tervezett futamra érkező csapatokat. A tervezett program: október 3-4. felmérés, majd 5-étől a futamok: 9 kreuz-hátszeles pálya, és egy 20-30 mérföldes túra, utóbbi 1,25-ös szorzóval. A versenyen 3 érvényes futamtól hirdethetnek bajnokot. Helyszín az őfelségéről, I. Juan Carlos-ról elnevezett marina, a hajók a "Veles e Vents" épület előtt lesznek kikötve. Szervezők: World Sailing Management, Valencia városa, Consorcio Valencia 2007, Real Club Nautico de Valencia, szakmai támogatók a TP52-es osztály, a Spanyol Vitorlás Szövetség (RFEV) és a Valenciai Vitorlás Szövetség (FVV). És persze természetesen van ám az eseménynek honlapja is.

- Erős kezdés és még erősebb folytatás után az írek nyerték meg a Commodores' Cup versenyt. Az utolsó napon bőven 20 csomó feletti szélben kellett bizonyítania a csapatoknak, ami többé-kevésbé sikerült is. Szakadt néhány vitorla, de hajó és csont nem tört. A franciák piros brigádja az árboc végét is majdnem lemosta.

               

RCC_lastday_a.jpg           

            

- Bálna látogatta meg az Audi Hamilton Island Race Week versenyét, de szerencsére nem okozott galibát. Csak Andrea Francolini számára szolgáltatott témát.

 

 

(fotók: 1: Kurt Arrigo, 2: Andrea Francolini)

(forrás: ScuttleButt, Sail-World)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr483439593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása