A jövő januárra tervezett világklasszis vitorlás esemény, a Louis Vuitton Trophy Hong Kong, amelyen számos kiváló versenyző csapat szerepelt volna America's Cup Version 5 osztályú hajókkal, elmarad. Az ok: több résztvenni szándékozott csapat anyagi forrásait inkább a 34. Amercia's Cup előkészületeire fordítja.


A Louis Vuitton Trophy regatták a vitorlázó csapatoknak és partnereiknek adtak lehetőséget a magas szintű versenyzésre, hiszen a 2010 februárjában megtartott 33. America's Cup versenyei már csak egy címvédő csapatra és egy kihívó csapatra korlátozódtak.

Az America's Cup legközelebb azonban ismét több csapatos eseményként tért vissza sportszerű szabályokkal, amelyet egy semleges rendezőség fog irányítani.

Az America's Cup új tulajdonosa a San Francisco’s Golden Gate Yacht Club még idén jóváhagyja a 34. America's Cup helyszínét és a versenyek ütemezését (2014 vagy 2013). Többek között szóba került egy délkelet-ázsiai helyszín is az egyik America's Cup regatta lebonyolítására. A World Sailing Team Association és a Louis Vuitton Trophy köszönetét fejezi ki mind a hong kongi kormánynak, mind a Royal Hong Kong Yacht Clubnak a kezdetektől megtett erőfeszítésekért, és az elkötelezettségért, amelyet már a tervezés bevezető szakaszában tanúsítottak az esemény iránt.

A 2009 februári Louis Vuitton Pacific Series sikerén felbuzdulva, a World Sailing Team Association a verseny fő szponzorával, a Louis Vuittonnal karöltve összesen már három Louis Vuitton Trophy versenyt rendezett meg: egyet a franciaországi Nizzában, egyet Aucklandben, Új-Zélandon, egyet pedig az olaszországi La Maddalenában. Az utolsó regattát az Egyesült Arab Emirátusokban, Dubaiban rendezik majd meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr743439588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása