Hogyan másként jellemezhetnénk egy olyan versenyt, ahol az első és második helyezettnek nyolc futamban azonos a végeredménye (négy első, négy második), a végelszámolásban pedig mindössze egy pont választja el őket?

 

 

 Nos, megtörtént. A szlovén kikötővárosban hat darab negyvenlábas katamarán gyűlt össze, hogy megmérkőzzön a világbajnoki címért. Egyértelműen kiemelkedett a Mitch Booth vezette The Ocean Racing Club, valamint a Red Bull hajója Roman Hagara kormányzásával. Előbbi javára billent végül a mérleg nyelve, bár az utolsó futamban sokáig negyedik helyen vitorláztak, ami nem lett volna elég a boldogsághoz, de az utolsó hátszélben meg tudták előzni az IWC-t (NED), és harmadikként értek célba.

 

A hajóosztály első világbajnok egysége.

 

Az összetettben harmadikként záró Andreas Hagara (Team Petras, FRA) meglepett és elégedett volt: előzetesen meg sem fordult a fejünkben, hogy dobogóra kerülhetünk. Aztán félidőben már ott tartottunk, hogy akár a végső győzelemért is küzdhetünk, hiszen tudtuk tartani a lépést Mitch-el és Roman-nal. A negyedik napon romlott el minden, kétszer is korai rajtosak voltunk, vagyis saját magunknak tettünk keresztbe.

Van mozgókép is, az egyes napok összefoglalói alant:

 

 

 

 

 

 

(forrás: Sail-World)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr53439577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Beus 2010.07.21. 14:19:34

Kedves isail! Nagyon tetszik a blogod, a twitteren találkoztam vele először. Nem találtam az oldalon semmit rólad,sem elérhetőséget, sem nevet, vagy nem voltam elég kitartó. Lenne egy-két kérdésem, de nem kommentben szeretném ezt megtenni. Milyen formában lehet téged elérni?

Ismeretlen_121702 2010.07.21. 15:07:24

Helló! A központi címünk isailblog kukac gmail pont com. Köszönjük az érdeklődést, a többit levélben.
süti beállítások módosítása