Mindjárt az első napon belecsaptak, a 8-18 csomós szélben hét futamnyi párosversenyre került sor, ami eleve tartogat izgalmakat, a csapatok azonban rátettek egy-két lapáttal...

 

 

A Ceeref és a Team Sea Dubai között lényegében egy pillanatig sem volt egy hajóhossznál több, a Katusha telibe találta, majd elsüllyesztette a célbóját és sokan halásztak a spinakkerrel.

Cameron Appleton, kormányos, Team Aqua: nagyon jó napot zártunk, meg vagyok elégedve a csapattal és a taktikai döntéseinkkel.

 

A nap győztesei - Team Aqua

 

Russel Coutts, taktikus, BMW Oracle Racing: Dubai és Ausztria után felüdülés Észak-Európában versenyezni. Ettől igazán különleges ez az osztály, ezt célunk fenntartani. Következő nagy tervünk, hogy Észak-Amerikában szervezzünk néhány eseményt.

Rod Davis, kormányos, Ceeref: idén idáig itt voltak a legjobbak a feltételek a párosversenyhez, így aztán szoros és izgalmas futamokon vehettünk részt.

 

17 - Puerto Calero

 

Artemis - BMW Oracle

 

A második napról Paul Cayardot (Katusha) vagyunk kénytelenek kiemelni, nem volt elégedett: 25 évnyi párosversenyzői pályám legrosszabb rajtjait produkáltuk. Ezek után rendszeresen elsőként értünk fel az első pályajelhez, majd szépen eladtunk minden futamot. A szél mind erejét, mind irányát tekintve egyenletes volt, nem rajta múlt. Az utolsó meccsen végre nyerni tudtunk, de ott nem is vezettünk!

A Team Aqua folytatta a menetelést, csak az Artemis tudta megcsípni őket az utolsó futamban.

Russel Coutts, taktikus, BMW Oracle Racing: a mai nap alapvetően két dologról szólt, jól kellett elkapni a szélfordulókat és állítani a vitorlákat, mert ugyancsak változékony volt a szél. Ránk fért egy jó széria, érzésem szerint tegnap eladtunk pár futamot.

 

Párosverseny, végeredmény, 12 "flight" után:

(Helyezés, csapatnév, kormányos, győzelem/vereség, pontszám)


1) Team Aqua, Cameron Appleton, 8/1, 8
2) BMW ORACLE Racing, Russell Coutts / Larry Ellison, 6/3, 6 
3) Artemis, Terry Hutchinson, 6/3, 6 
4) Team No Way Back, Pieter Heerema / Ray Davies, 6/3, 6 
5) 17, James Spithill, 5/4, 5 
6) CEEREF, Rod Davis, 5/4, 5 
7) Team Sea Dubai, Jes Gram Hansen, 4/5, 3 
8) AEZ RC 44 Sailing Team, Christian Binder, 2/7, 2 
9) Katusha, Paul Cayard, 2/7, 2 
10) Team Islas Canarias Puerto Calero, José Maria Ponce, 1/8 - 1

 

Hétvégén mezőnyverseny.

(fotók: 1: Per Heegaard, 2,3:Nico Martinez)

(forrás: Sail-World)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr483439561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása