Itt aztán volt minden, mi szem-szájnak ingere. Az események közül persze kiemelkedik az Aleph és az Azzurra ütközése. Ezen kívül: szakadó genakker az Artemis-en (mégis nyerték azt a futamot az ETNZ ellen), vízbe eső ember a TeamOrigin-nál (ráhurkolódott egy kötél a lábára), a BMW Oracle kilencedik helye.

 

Sőt, a kiwiket is megtalálták egy óvással, amiben másfél nap alatt sikerült csak ítéletet hozni, fellebbezés után. Itt azt firtatták, hogy eléggé megfeszítik-e a backstag-gal a fock első élét. A döntés szerint igen, de egy futamukat újra kellett vitorlázni emiatt.

 

Napnyugtáig tartó várakozás.

 

És meglepő módon, a többi helyszínhez képest gyenge volt a kommunikáció. Szardínia ugyanis egy sziget. Messze mindentől. Hiába volt jelen sok vitorlázással foglalkozó médium, az elkészült anyagokat problematikus volt eljuttatni a világba. Hogy nem volt elég sávszélesség vagy csak nem működött folyamatosan, az nehezen eldönthető, mindenesetre a helyben lévők panaszkodtak. Na, persze, nem sokat.

A verseny pedig zajlott, bár sokszor ott is volt fennakadás. Igaz, arról nem tehetett senki. Hol a szélcsend, hol a túl erős szél kényszerített várakozásra mindenkit. A csapatok pedig tűrtek, és, amikor lehetett versenyeztek.

 

LVT_LaMaddalena_szumm_02.jpg

 

Vitorlahúzás következik!

 

A vége sem volt nyugodt: a döntőbe a Synergy (talán némi meglepetésre) és az Emirates Team New Zealand (lényegesen kisebb meglepetés) került. Az "orosz" csapat már 2:0-ra vezetett. Az ETNZ azonban fel tudott állni, és némi szerencsével (avagy a Synergy szerencsétlenségével) megtámogatva, 3:2-re hozták a meccset. Ray Davies csapatfőnök teli szájjal vigyorogva adta az első interjúkat, de ez megszokott. Ami új volt, hogy Dean Barker-t is láthattuk mosolyogni végre.

A kisdöntőt (Artemis-All4ONE a bronzért) meg sem tudták tartani.

Teljes végeredmény:

1.   Emirates Team New Zealand
2.   SYNERGY Russian Sailing Team    
3.   All4ONE
4.   Artemis
5.   Mascalzone Latino Audi Team
6.   Azzurra
7.   TEAMORIGIN
8.   Luna Rossa
9.   BMW Oracle Racing Team
10.  ALEPH Sailing Team

(fotók: 1: Chris Cameron 2,3: Sander van der Borch)

(forrás: Sail-World)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr813439558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása