Helyzet 2.

2010.04.22. 08:55

...folytatódik a saga.

 

Ma már kinyitott néhány korábban lezárt repülőtér, főleg a kontines déli részén. Észak-Európa még bilincsben. Szerencsére én dél-nyugatra tartok.

Megvan a beszállókártyám, bár ez nem jelent semmit, elvégre 24 órája is átéltem már ezt a pillanatot. Itt Lisszabonban jönnek-mennek a gépek, annak ellenére, hogy a célállomások háromnegyede zárva. A hírekben azt mondták, hogy csütörtök óta 6300 járatot töröltek. Ha gépenként 200 utassal számolunk, az 12,6 millió ember! A légtársaságok csak Európában napi 200 millió dollárt vesztenek.

Ne feledjük ugyanakkor a vulkánt: jóval előttünk itt volt. Kitört már azelőtt is, hogy egyáltalán megtanultuk volna, hogyan kell repülni. Hetekig, hónapokig, de akár évekig lövellheti magából a hamut. És eleddig nem ölt meg senkit! Úgyhogy legyünk türelemmel, most nekünk kell alkalmazkodnunk.

Igaz, én könnyen beszélek, elvégre becsatolt biztonsági övvel ülök egy indulásra váró gépen.

A stewardess pedig csúnyán néz rám, hogy tegyem már el a Blackberry-met.

Paul Cayard, 2010. április 19. 20:00

 

(forrás: Sail-World)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr733439533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása