Vegyesfelvágott

2010.03.04. 21:42

Hasítás a karibi szigetvilágban, nevezési rekord az ARC-n, évtizedes vihar a franciáknál, globális adatbázis, eddig nem látott fotók.

 

1: Mindenki célba ért a RORC Caribben 600 versenyen. Első a Beau Geste lett, alig több, mint két napnyi menetelés után. A hangulat és a körülmények átéléséhez egy rövid videó a 80 lábas hajó fedélzetéről megtekinthető ide kattintva. Gavin Brady, a kormányos így nyilatkozott: rövidnadrágban és pólóban csináltam végig a két napot, hiába fújt rendszeresen 20 csomós szél. Ilyesmit azért ritkán mondhatok el egy 600 mérföldes verseny után! Carlo Borlenghi pedig bemutatja nekünk, hogyan is fest egy Napkelte ilyenkor arrafelé.

 

Fúj, de giccses!

 

2: Elérte a 200-at az ARC nevezőinek száma, ez három hónap előny a korábbi évekhez képest. Ne feledjük, a verseny csak novemberben rajtol! Aki beszállna, az döntsön gyorsan, mert, ugye ott van a létszámlimit is.

3: Franciaországban 47 halottat hagyott maga mögött az utóbbi idők egyik legnagyobb vihara, az egyéb pusztításról már nem is beszélve. La Rochelle kikötője például így festett:

LaRochelleafterstorm.jpg

 

4. A Lloyd hajózási ügynökség új kiadványa a 2010 Ports of the World (A világ kikötői 2010), mely tartalmazza:

- kikötők leírásait (koordináták, megközelítés, térkép, szolgáltatások, horgonyhelyek),

- a 20 legnagyobb konténerkikötő adatait,

- nagyobb kikötők hajómozgásait,

- több, mint 2700 kereskedelmileg aktív kikötő részletes bemutatását,

- 3500 szállítmányozó rendszerezett adatbázisát,

- 4000 kikötő, 15000 rakpart és 1800 horgonyzóhely ismertetőjét,

- az ügynökség elérhetőségét minden kikötőben.

A felsoroltak nagy része nyilván haszontalan a szabadidős hajózó számára, de legalább ad egy képet arról, mi is vár ránk a horizonton túl. 400 angol fontért megrendelhető, kapunk hozzá CD-t is.

5: Andrea Francolini képeiből nyílik rövid időre kiállítás egy bevásárlóközpontban Ausztráliában, némelyik fotót most mutatják be először nyilvánosan. És meg is lehet venni mindegyiket! Az esemény címe True to the Sea, március 2-tól 21-ig tekinthető meg a hét minden napján (bár némileg eltérő időrend szerint). És ahol találja, aki arra jár: Henri Lloyd, 17-es bolt, Chatswood Chase első szint, 345 Victoria Avenue, Chatswood.

 

WildOatsduett.gif

 

(források: ScuttleButt, Sail-World)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr653439503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása