Ments meg!

2010.02.01. 11:29

A címben foglalt témát többféle módon közelítjük. Egyrészt "Ember a vízben!", másrészt a Haiti-t ért tragédia kapcsán. Az "Elolvasom" után jönnek a részletek.

 

- Új eszköz segítheti a jövőben azt, aki vízbe esett hajójáról, és elsodródott attól. Legalábbis növeli megtalálásának esélyeit. Úgy hívják, hogy Rescue Streamer, és meglehetősen egyszerűen működik. Feltaláló: Dr. Robert Yonover. Nem is ragozzuk túl, a képek mindent elárulnak.

Innen nézve semi extra.

 

RescueStreamer_02.jpg

RescueStreamer_03.jpg  

    

- A Haiti-n történteknek szerencsére pozitív hozadéka is van: a világ vitorlázó társadalma összefogott, hogy a maga módján segítse a helyieket. Az Oceans Watch, akik eddigi tevékenységük során rendszeresen csináltak ilyesmit, és a Seven Seas Cruising Association, a hajón élők legnagyobb és legrégebbi önszerveződése koordinálja a munkát. A Wolf nevű 74 lábas szkúner például febuár 8-án hagyja el a floridai Key West-et, fedélzetén 20 tonnányi cuccal, ami önkénteseket és élelmet jelent. A Tranquility a maga 56 lábnyi hosszával szintén ezidőtájt tervez indulni, élelmet és adományokat várnak addig is. Jamaikában szedi majd fel a horgonyt a Karaka (52 lábas ketch), és vezet egy kisebb flottát a helyszínre. Ha valaki pénzzel járulna hozzá a költségekhez, az az Oceans Watch honlapján megteheti, a fejlécben ott a közvetlen link. Aki pedig veszettül ráér, és mostanában Floridában vagy a karibi térségben dekkol, írjon e-mailt az usa-info@oceanswatch.com címre adataival és képesítéseivel, hátha felveszik legénységnek!

 

(forrás: Sail-World)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr543439482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása