Hírblokk

2010.01.11. 10:03

A tél csak nálunk szünetelteti a vitorlás szezont, a világ sok részén ilyenkor vannak csak igazán elemükben sporttársaink. Annyi hír érkezik, hogy "nézni is tereh". Ezekből szemezgetünk most.

   

- Geoff Holt átvitorlázta az Atlanti-óceán Impossible Dream nevű hajójával. Ez így szimplán hangzik, nincsen hatása, ám, ha hozzátesszük, hogy Geoff nyaktól lefelé béna, már elakadhat a szavunk. Lanzarote-ból a Cane Garden-öbölig tartó 2700 mérföldes, 28 napos útján segítője csak a  tolószékből való ki- és beszállásnál asszisztált, a katamaránt a mozgássérült sportoló egyedül irányította.

Járművek

 

GeoffHolt_flag.jpg

(fotók: geoffholt.com)

      

- A Seattle Yacht Club párosversenyre vonatkozó kihívást nyújtott át a Royal Vancouver Yacht Club-nak. A tervek szerint az időpont október, versenyző hajók - és itt jön a csavar - 1920-as években épített, mára felújított "R" osztályú szlúpok. Bármely elismert észak-amerikai klub nevezhet, feltétel mindössze egy olyan hajó kiállítása, amely megfelel az 1927-es felmérési szabályoknak.

   

- Dohányzóasztal 11 000 euróért - ez van, ha a hajóépítő unatkozik. Rhys Mellor (NZL) jelenleg Franciaországban dolgozik, IMOCA 60-as hajók megalkotásában vesz részt. Akadt azonban némi szabadideje, egy üres 40 lábas konténere és némi felesleges karbonanyaga. A végeredmény: dohányzóasztal és poháralátét-szett. Utóbbi ingyen jár az asztalhoz!

           

Illik a hajópadlóhoz

 

Ez ingyér' van!

  

- Az Iker Martinez - Xabier Fernandez páros nyerte  a 49er Világbajnokságot, 2002 és 2004 után immár harmadszor. Halmozandó az élvezeteket, mindezt a Bahamákon. Randa egy környék.

 

49erWorlds_FriedElliott_600.jpg

(fotó: Fried Elliott - 49erworlds.com)

Második a címvédő ausztrál Nathan Outteridge-Iain Jensen, harmadikak a Sibello testvérek (Pietro és Gianfranco) Olaszországból.

 

(forrás: ScuttleButt)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr943439468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása