Két hétnyi buli vége - ARC

2009.12.27. 15:26

 December 19. jelentette az idei Atlantic Rally for Cruisers végét, amikor is megtartották a díjkiosztót és a záróünnepséget. A verseny jellegéből adódóan addig sem volt lapos a hangulat, elvégre mit lehet csinálni a Karib-tenger térségében, miután az ember odaért hajóval és várnia kell a többi beérkezőre? Bulizni rogyásig.

 A ceremónia helyszínéül a Gaiety nightclub szolgált, ahol pontot tettek a verseny és a buli végére. A hagyományos, sebességet értékelő díjakon felül kiosztottak olyan, máshol semmiképp sem kapható érmeket, amelyek a "Legjobb hajónapló", "Legjobb horgásztörténet", "Legöregebb/Legfiatalabb kormányos", avagy a kissé furcsa hangzású "Legkitartóbb bazsalikom, amely túlélt egy atlanti átkelést" témakörében értékelték a versenyzőket.

 A legvágyottabb trófeát, a "Spirit of ARC" díjat a Silver Bear legénysége kapta, őket felállva, hosszasan tapsolta a mezőny minden tagja. Mindezért nem tettek mást, mint példát mutattak bajtársiasságból: nem törődve azzal, hogy érkezésük napokkal a tervezett időpont utánra tolódik, 2000 mérföldön keresztül kísérték a Star Fire hajót, amely elvesztette kormányát.

 Jövőre a 25. ARC indul útjára, lehet nevezni, 70 hajó már meg is tette.

 

(forrás: Sail-World)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr743439459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása