Magyar idő szerint december 26-án hajnali háromkor elrajtol az év egyik legnehezebb vitorlás versenye. A helyszín Sydney, cél a tasmániai Hobart. Némi hírözön.

- Megérkezett az Etihad Stadium (korábbi nevén Wild Thing) új árboca Dél-Franciaországból. Összeszerelték és beállították a hajóba, így indulásuknak már nincs akadálya.

- A Seven Network és a Yahoo!7 hosszabb bejelentkezéssel tiszteleg a 65.  Sydney-Hobart verseny előtt, és immár másodszor élőben adja a rajtot. A közvetítés 90 perces lesz. Ezek után naponta négyszer számolnak be a történésekről. Az információkért a Seven Network vagy a verseny honlapját kell felkeresni.

- A jelenlegi meteorológiai előrejelzések szerint 10-20 csomós déli szélben indul a mezőny (spinakkeres rajt), ami a nyílt vízen cirkálást jelent nekik. Aztán vasárnap este a Bass-szorosban körülbelül akkor fordul át ugyanekkora keletire, amikor az elsők odaérnek.

- A szupermaxik komoly félelme, hogy rohanás közben eltalálnak valamit a víz alatt, ami aztán minimum lelassítja őket, rosszabb esetben komoly sérüléseket okoz a hajónak. Amitől itt konkrétan tartanak, az az akár 2500 kilogrammosra is megnövő naphal, amivel majd' mindegyikük találkozott már,  nem épp kellemes körülmények között. Ahogy Grant Wharington elmondta, 10-15 percenként látni egy-egy példányt a nyílt vízen.

- A fogadóirodák jelenleg így adják az esélyesek győzelmét:

Wild Oats XI 1.80
Alfa Romeo 2.25
ICAP Leopard 4.75
Etihad Stadium (korábban Skandia Wild Thing) 11.00
Investec Loyal (korábban Maximus) 13.00
Lahana 34.00
Rapture 34.00

 

(forrás: Sail-World és ScuttleButt)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr413439458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása