És ehhez tényleg semmi mást nem kell tenni, mint ülni otthon a gép előtt! Jó, jó, elemezni kell a kapott adatokat, de az már smafu, nem?

A Course au Large magazin és a Liveskipper® virtuális versenyszimulátor párosának köszönhetően ezúttal a Jules Verne Trophy-n lehet részt venni az otthon melegéből. Az 50 napos álomhatárt nem csak a számítógép, de egy iPhone használatával is megpróbálhatjuk alulmúlni. A száz legjobb időt futó versenyző egy éves előfizetést nyer a kifejezetten óceáni vitorlázással foglalkozó havilapra.

Amit figyelembe lehet (és ebből adódólag kell) venni: a hajó polárgörbéje, a meteorológiai előrejelzések, a megfelelő vitorlázat (öt összeállításból lehet választani), és már oda is állhatunk rajt üzemmódba Ushant-tól északra, a Creac'h világítótorony által jelzett vonalhoz. Ezek után minden a versenyzőn múlik, 50 nap, 16 óra és 20 percen belül körbe kell érnie. Ez ugyanis az aktuális rekord, amit Bruno Peyron és az Orange 2 legénysége tart 2005 óta. Az adatokat valós időben frissítik a honlapon, ezek: szélerő, szélirány, menetirány, hajósebesség, a kompasz szöge és az Egyesült Államok Nemzeti Óceáni- és Légköri Hivatala által nyújtott időjárási előrejelzés.

A részvétel ingyenes, és nincsenek feláras extrák - mindenki ugyanolyan esélyekkel indul. A játékra a újság és a szoftver oldalán is lehet jelentkezni.

Tovább fokozhatja a versenyszellemet, hogy a Banque Populaire V Maxi trimarán is rajtra készen áll, Pascal Bidegorry és társai szintén meg szeretnék dönteni a rekordot. A szkipper így nyilatkozott: hosszú távon is megnyugtató előrejelzést várunk. Célunk, hogy végig az Orange 2 ideje előtt haladjunk, és nem csak a Doldrums övezeten keresztül. További probléma, hogy a déli féltekén a jelenlegi helyzet eléggé összetett. A Groupama 3 múltkori indulásakor az időjárási ablak számunkra nem tűnt ígéretesnek, de láthattuk, milyen körülményekre számíthatunk.

A legénység:

Szkipper: Pascal Bidegorry
Bowman: Ronan Lucas / technikai igazgató
Bowman: Ewen Le Clech / Boat Captain
Kormányos / Trimmer: Kevin Escoffier / a tervező csapat tagja
Váltásfőnök, Kormányos / Trimmer: Yann Elies
Váltásfőnök, Kormányos / Trimmer: Yvan Ravussin
Váltásfőnök, Kormányos / Trimmer: Emmanuel Le Borgne
Kormányos/ Trimmer: Erwan Tabarly
Bowman: Pierre Yves Moreau
Bowman: Florent Chastel
Kormányos / Trimmer: Xavier Revil
Kormányos / Trimmer: Thierry Chabagny
Meteorológus / Navigátor: Marcel Van Triest

 

(forrás: ScuttleButt)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr603439452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása