Tradíció. Olyan szó, amely szinte azonnal előkerül, ha vitorlázásról esik szó. Ám sokkal inkább átéljük, semmint beszélünk róla. Ahogy most néhány sporttársunk Új-Zélandon.

 1984-ben a Lion New Zealand nevű Maxi ért először Sydney-ből Hobartba abból a 46 hajóból, amelyek a 152 indulóból egyáltalán ejutottak odáig. Idén pedig visszatér korábbi dicsősége színhelyére, igaz, némileg más legénységgel. Sir Peter Blake, Simon Gundry és Godfrey Cray. Közülük mi leginkább előbbi nevét ismerjük. Sajnos ő már 2001 óta nincs velünk. Annak idején ők hárman is tagjai voltak a győztes csapatnak.

 

Régi tervezés, időtálló forma.

 

 December 26-án mások között Sarah-Jane Blake, Conrad Gundry és Sam Gray lesz ott a fedélzeten. A családnevekből rá lehet jönni, miért is említettük bevezetőnkben a tradíció kifejezést.

(forrás: ScuttleButt, NZ Herald)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr733439450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása