Lassan nekik is jó lesz - ARC

2009.11.24. 19:42

 Azaz Atlantic Rally for Cruisers. Rajt vasárnap, 22-én volt Las Palmas de Gran Canaria-n, cél a Rodney bay Santa Lucia-n. Igen, ahogy mostanában sokan, úgy ők is a Karib-tengerre igyekszenek.

 Az Umatalu nevű IOR Maxi például annyira, hogy korai rajtos lett, így rögtön három órás időbüntetést gyűjtött be. Rajta kívül a Verseny Osztályban még 18 hajó található, például az Auliana II, de már ő sem, mert kormánytörés miatt kénytelen volt feladni a viadalt.

 Kezdetben 8-10 csomós észak-keleti szél viszi előre a mezőnyt, ez az ígéretek szerint 18-23 csomóig fog fölerősödni, és mivel az Azori-szigetek térségében magasnyomású zóna található, igazi kereskedelmi szelek várnak mindenkire.

 A túrahajók 190-en vannak, így könnyen kiszámolható,  hogy a 32 nemzet vitorlázói 209 hajót töltenek meg. Ebben a kategóriában található a mezőny legkisebbje, egy Sadler 29-es, mely a Zahara névre hallgat, és brit zászló alatt hajózik.

 A versenyt a szervező World Cruising Club honlapján lehet nyomon követni.

 

(forrás: ScuttleButt)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr593439442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása