Maradsz a fenekeden, kislány!

2009.11.06. 19:05

A holland bíróság döntött: Laura Dekkernek, aki jelenleg 14 éves, előbb be kell fejeznie az iskolát, mielőtt nekivág, hogy egyedül körbevitorlázza a Földet.

 

A Gyermekvédelmisek gyámsága alá helyezték, szüleivel maradhat, ám minden, életét komolyan befolyásoló döntés meghozatala előtt konzultálniuk kell a hivatallal. Mariska Woertman, a család szóvivője: Laura csalódott, hogy a bíróság nem hisz benne, és egyelőre nem kezdheti meg útját.

           

Csalódás

                      

A szülők egyébként mindketten vitorláznak, a kislány Új-Zélandon született, és életének első négy évét hajón töltötte. 6 éves kora óta rendszeresen vitorlázik egyedül, és 10 éves kora óta álmodozik a nagy útról.

A legfiatalabb Földkerülő rekordját Mike Perham tartja, ő idén augusztusban ért vissza, a 16 éves Jessica Watson két hete indult Sydney-ből, hogy átvegye a címet.

 

(forrás: Sail-World)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr123439425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása