Az első napi bemelegítés után mezőnyverseny következett Portoroz-ban. Paul Cayard beszámolója.

 

Jó szél fújt délről, 8-12 csomó, igaz, akadtak benne lengések és lukak is. Egyenletesen teljesítettünk, négy futam után hatodikak vagyunk, 3 pontra a harmadiktól. A BMW Oracle nyerte az első két futamot, jelenleg ők vezetnek összetettben. A No Way Back volt a másik király, begyűjtötték a második két futam első helyét, az összetettben harmadik helyre jó nekik. Az Artemis nyújtotta a legegyenletesebb teljesítményt, ők összetettben másodikok. 

Elég sok minden történt, hogy mindet végigsoroljam. A legkomolyabb hibánk egy korai rajt volt a harmadik futamban, a szlovén Team Modri Gaj csapattal együtt vissza kellett mennünk, így igen nagy hátrányt kellett (volna) ledolgozni. Végül tizediknek értünk be.

Ma vitorlázott velünk először új kormányosunk, Pieter Taselaar. Hasonló pozícióban sokan már egy éve nyomják, így van némi gyakorlati rutinjuk. Pieter remek munkát végzett, nyugodtan várjuk a holnapot, amikor is túraversenyre kerül sor, irány Izola, aztán vissza. Az előrejelzés szerint Bora fog fújni, és várható némi eső. Befutó után, ha az időjárás engedi, újabb pályafutamok következnek.

(forrás: ScuttleButt)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr903439398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása