Nézzük, mit kell meglépnünk, ha mi szeretnénk nyerni!

A jelölt hölgyek:

Samantha Davies (GBR)
 , aki a Roxy nevű IMOCA 60-ason 4. (!) helyet ért el a zord férfiak között a Vendée Globe egykezes világkerülésén, az Aviva nevű 

IMOCA 60-ason legénységként Dee Caffari mellett rekordot futott Britannia és Írország körül, az Artemis nevű IMOCA 60-ason 4. lett az Artemis Challenge és 2. a Fastnet versenyén. 



- Hilary Lister (GBR), mozgássérült sportoló, aki az 

Artemis 20 fedélzetén egykezes üzemmódban körbevitorlázta Britanniát.

- 

Blanca Manchón (ESP), aki az 

RS:X
1 hajóosztályban 3 nagy versenyt megnyert, négyen pedig dobogón állt, köztük az EB-n is másodikként.

- Anna Tunnicliffe (USA)

, aki Laser Radialban szintén nyert 4 nagy regattát, és 
1 második, 2 harmadik (köztük a VB), és két harmadik helyet vitorlázott össze, hogy a Snipe hajóosztályban elért VB 2. és a match racingben elért 3 első és 2 harmadik helyéről ne is beszéljünk.

A jelölt urak:

- Pascal Bidégorry (FRA)

, aki a Banque Populaire V Maxi trimarán szkippereként transzatlanti rekordot futott, a Banque Populaire nevű Décision 35-ös szkippereként pedig számos verseny élmezőnyében végzett.

- Michel Desjoyeaux (FRA)

 neve nem meglepetés, hiszen a Foncia nevű IMOCA 60-as fedélzetén megnyerte a Vendée Globe-ot, az ugyancsak Foncia néven futó Figaro fedélzetén 5-ik lett a Solitaire-en, és a (minő meglepetés) ugyancsak Foncia nevű Décision 35-ös fedélzetén megnyerte a Bol d'Or Mirabaud versenyét.

- 

Paul Goodison (GBR) a 

Laserben nem aprózta el: 5 nagy regattát, köztük az EB-t és a VB-t is megnyerte. 



- Torben Grael (BRA) az Ericsson 4 nevű 

Volvo 70-es szkippereként megnyerte a Volvo Ocean Race-t, és egyúttal 24-órás egytestű rekordot is futott, az 
S40-essel második lett a Rolex Ilhabela Sailing Weeken, a Luna Rossa nevű STP 65-ös taktikusaként pedig második a Cowes Week és a Rolex Fastnet regattákon.

- Nathan Outteridge (AUS)

 49-esben 2-dikként kezdte az évet Sydneyben, majd Medemblikben és végül a Gardán megtartott VB-n nyert, 29-esben VB 2. helyet ért el, Moth-ban megnyerte az ausztrál és az amerikai bajnokságokat és 2. lett a VB-n, Farr 40-esben taktikusként 9. helyet ért el a VB-n, A-Catben pedig VB 11.

 Mind a hölgyek, mind az urak győztese kap egy-egy ISAF Rolex World Sailor of the Year Award trófeát és természetesen egy-egy Rolex karórát is. Ha valaki a shortlistre szeretne kerülni, lehet sottolni.

 

 (forrás: www.sailing.org/worldsailor)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr163439391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása