Az óra járásával megegyező irányban, egyedül. Eddig nem hangzik túl komolyan. De, ha hozzátesszük, hogy vitorlázónknak mind a négy végtagja béna, már érdekesebb a sztori!

 

Ünnep

 

 Hilary Lister hétfőn, egy nappal a tervezett időpont előtt, visszaért Dover-be. A főpróbának is tekinthető túra még 2007-ben zajlott, ekkor a Wight szigetet kerülte meg. A nagy kaland 2008-ban következett volna, de technikai problémák hiúsították meg az indulást. Idén május 21-ére minden összeállt, és kezdődhetett az út: Cornwall, Wales, Írország keleti partja, Skócia, Kaledón-csatorna, Anglia keleti oldala, majd a célkikötő. Parti csapatának mindössze egyszer kellett beavatkoznia, amikor vízhatlanja teljesen megtelt vízzel - ennyi segítség belefér, nem?

 A hajó egy átalakított Artemis 20, amit a szájával irányít: egy fújás - balra, egy szívás - jobbra. A módszer gyönyörűen működött, Hilary így írta le: imádom ezt a hajót, remek vele vitorlázni, és szuperül gondoskodott rólam mindenféle körülmények között, akár 40 csomós szélig is.

 

Hajó és hajós szimbiózisa

 

 Az út célja pénzgyűjtés volt a Hilary's Dream Trust (Hilary Álma Alapítvány) számára, amely szervezet a mozgássérült és más hátrányos helyzetű embereknek segít közelebb kerülni a vitorlázáshoz.

 

 (forrás: Sail-World)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr323439375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása