Solitaire

2009.08.28. 12:28

Ezúttal nem a közkedvelt munkahelyi időűző foglalatosságra gondolunk, hanem egy lényegesen nagyszerűbb dologra: a La Solitaire néven futó tengeri szólóversenyre, amit idén negyvenedik ízben rendeztek meg. Most a hírek helyett egy kis széljegyzet.  

solitaire-lunven-ok.jpg

Miért különleges a Solitaire? A négy évtizedes sztori miatt? A szólóversenyzés kapcsán? Vagy a one-design kategória teszi? Esetleg a skipperek, akik között nem különlegesség egy-egy Vendée Globe versenyző vagy éppen győztes? Vagy méginkább a kitüntetett és irigyelendő franciaországi médiafigyelmet látva? Szerintem így együtt. 1706 tengeri mérföld, még ha négy szakaszban is szólóban a nyílt vizen egy-egy egységes Figaro Benetau 2, azaz kicsit nagyobb mint 10 méteres hajó fedélzetén nem piskóta. Franciaroszági nyaralásunk alkalmával örömmel konstatáltam, hogy a Figaro napilap minden egyes lapszámában 1-1 teljes oldalon (!) foglalkozott a - lap által is támogatott - regattával. Mellette a hajószponzorok még 1-2 oldalnyi hirdetése is ott volt, a befutó napján címlapsztori következett - folytassam? Költői a kérdés: mikor jutunk el oda, hogy egy hazai vitorlásverseny vagy versenyző címlapra kerüljön? Mikor jön rá egy vagy több hazai médium / nagyvállalat, hogy a negyedéves pénzügyi eredmény mellett lehet hosszabb távon is gondolkodni? Hogy lehet annyira fontos és jó marketingeszköz a szponzorálás, hogy a versenyzők ne csak a családi kassza lehetőségei szerint mutathassák meg mire képesek? És hogy például ne a Red Bullnak kelljen a végső pillanatban megmentenie a Kékszalagot, mint idén is történt? Hol vannak az olyan nagyvállalatok, mint - és itt térünk vissza a Solitaire-hez - a Figaro (országos napilap), a Samsung Mobile, a Suzuki Automobiles, a Boygues Telecom, a Generali, a Brit Air, a Banque Populaire, a Nanni Diesel, akik más negyveniksz cég és szervezet mellett itt mindannyian indítottak 1-1 hajót? Azt hiszem bármelyiknek a párját könnyen fellelhetnénk a legnagyobb 100 magyarországi vállalkozás listáján. Akit érdekel, olvasson utána, vagy kövesse jövő nyáron a versenyt maga. Uff.

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr583439372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása