A következő Route du Rhum, a Barcelona World Race és a Velux 5 Oceans lényegében egy időpontban lesz. Mindhárom regatta egy-, illetve kétkezes versenyzésre lett kitalálva, és a rajtuk indulók névsora sokszor komoly átfedést mutat. Ráadásul mindegyiken részt vesznek az Open 60-asok. Nyilvánvaló, hogy konkurenciát fognak jelenteni egymásnak.

 

A Velux 5 Oceans szervezői voltak a leggyorsabbak, már tavaly októberben meghirdették a maguk versenyét: a rajt tervezett időpontja 2010. október 17. A Route du Rhum két héttel ésőbb, október 31-én indul, míg a Barcelona World Race kétkezes december 31-én. 

A Route du Rhum-ra 86-an neveztek, ebből 14-en az Open 60 osztályban. Néhányan közülük céloztak rá, hogy részt kívánnak majd venni a háromból még egy versenyen.

A versenyek szervezői természetesen mindent megtesznek, hogy minél többen válasszák az ő rendezvényüket. A Barcelona World Race-re pédául a kiírók komoly üzleti-, logisztikai- és kommunikációs támogatást ígérnek, hogy a versenyzők kampánya minél sikeresebb lehessen, és a szponzorok is elégedettek legyenek. A tervek szerint a segítségnek köszönhetően a csapatok költségvetése akár 20%-kal is csökkenhet. A Veluxon is valami hasonlóra készülnek, ott 500 000 eurót helyeztek készenlétbe.

Velux 5 Oceans: megállókkal tarkított szóló Földkerülés. Hajóosztály: Open 60

Route du Rhum: Transzatlanti verseny mindenféle osztályoknak, köztük az Open 60-asoknak

Barcelona World Race: kétszemélyes, megállás nélküli Födkerülő verseny. Hajóosztály: Open 60

 

(forrás: ScuttleButt)

A bejegyzés trackback címe:

https://isail.blog.hu/api/trackback/id/tr123439348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása